Seizoensbrochure belooft culturele snoepreis

49 Shares

Nieuwe seizoensbrochure Cultuurcentrum ligt klaar

De nieuwe seizoensbrochure van Cultuurcentrum Mechelen ligt klaar aan de balie. Het Mechels Cultuurcentrum gaat in september haar 29ste seizoen in.

Nieuwe seizoensbrochure Cultuurcentrum Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dat het Cultuurcentrum het goed doet, is te danken aan de dagelijkse inzet van de programmamakers die achter de schermen zorgen voor een breed en divers artistiek aanbod. Dat het cultuuraanbod voor ieder wat wils te bieden heeft, merkt men bij de stad maar al te goed. De vraag vandaag is groter dan het aanbod.

Talent uit Mechelen scoort in nieuwe brochure

De nieuwe seizoensbrochure is opnieuw een lijvig en rijk geïllustreerd boek, waar je met plezier doorbladert. Muziek, theater, dans, film, … allemaal frisse concepten op maat van de stad. Opvallend veel Mechels talent valt te ontdekken in de kleurrijke brochure

Inderdaad, er is veel talent uit onze stad. Mechelse kunstenaars, dichters, allerlei vormen van Urban, … het is echt wel duidelijk dat de vruchten rond H30 en Mechelen Talentenfabriek hun vruchten beginnen af te werpen. We zien heel veel mensen doorstromen naar het podium van ons Cultuurcentrum” zegt cultuurschepen Björn Siffer.

Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

In een notendop Mechels talent, Fien Leysen uit Muizen, NOK, met Anke Somers, Het poëziefestival met talent uit de Dijlestad, De Zwerfkeet, een muziekproject van graffiti vzw in samenwerking met J@M en H30. Maar ook RADAR, Performers uit de stad, Matthias Van de Brul, de revelatie van Theater aan Zee en Busta Move met de ondertussen internationaal bekende Battle of Honour.

Plaats voor bijkomend talent in witruimte

Tachtig procent van de culturele brochure is al vastgelegd. “Dialoog en participatie worden het komend seizoen nog belangrijker. We behouden daarom in het programma een witruimte van 20%” vertelt Björn Siffer als schepen van Cultuur. “In die 20% gaan we de kans geven aan verschillende doelgroepen in Mechelen, ook kunstenaars om verschillende zaken extra voor te stellen. We gaan dus meer letten op de noden van de Mechelaar en de doelgroepen, noem het maar een gemeenschapsfunctie opnemen, eerder dan vooraf te programmeren.”

Als Mechelaars zullen we dankzij deze witruimte meer inspraak krijgen bij de invulling van de programmatie van het Cultuurcentrum.

Predikheren vult Cultuurcentrum aan

Het Predikheren, daar waar de nieuwe bibliotheek in het weekend van 31 augustus en 1 september zijn intrek zal nemen, is mee opgenomen in de seizoensbrochure. Het voormalige Predikherenklooster is een sfeervolle locatie waar tal van culturele activiteiten gaan plaatsvinden. “We gaan inderdaad heel veel programmaties van het Cultuurcentrum doen in het Predikheren” zegt de cultuurschepen “We hebben altijd gezegd dat het veel meer wordt dan een bibliotheek. Het wordt dan ook bijna een tweede cultuurcentrum. We hebben ook beloofd om heel veel Mechelse kunstenaars te tonen in hun eigen stad

De seizoensbrochure achter de schermen

Achter de samenstelling van het culturele aanbod tot de productie van de seizoensbrochure draait een team van programmatoren. Schepen Siffer noemt het ‘keien in hun vak’, die een staalkaart brengen van wat er allemaal op cultureel vlak leeft in Vlaanderen en Internationaal. Zij volgen constant alle evoluties ook in Mechelen. “Met de nieuwe brochure blijkt dat deze mensen hun vak zeer goed beheersen” besluit Björn Siffer.

Team achter programmatie Cultuurcentrum samen met schepen van Cultuur Björn Siffer
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Hoogtepunten

Jan Delvaux en Dj Bobby Ewing, twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek, brengen Belpop Bonanza 2800. Het wordt een unieke theatershow over de muzikale geschiedenis van Mechelen, de stad van Beethoven en Louis Neefs.

Lunalia, het lentefeest van het Festival van Vlaanderen, focust zich in het Beethovenjaar 2020 op het vocale werk van Ludwig van Beethoven

Bart Cannaerts, Wim Helsen, Toon Tellegen, Della Bosiers, Guido Belcanto, Bruno Vanden Broecke, Wim Opbroeck, Tg STAN en de KOE zijn maar enkele hoogtepunten uit het culturele seizoen dat er aankomt.

Cultuurseizoen om van te snoepen

Het nieuwe cultuurseizoen ziet er zonder twijfel veelbelovend uit. De nieuwe seizoensbrochure valt deze week in de bus bij de zowat 1000 ‘vrienden’ of abonnees van het Cultuurcentrum. Vanaf zondag 9 juni kunnen zij als eerste tickets kopen voor hun favoriete voorstelling. Woensdag 19 juni start de algemene ticketverkoop. Iedereen van waar ook ter wereld is welkom in Cultureel Mechelen, en kan de seizoensbrochure gratis afhalen aan de balie van Cultuurcentrum aan de Minderbroedersgang..

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

49 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.