Cultuurcentrum aan de Minderbroedersgang

Bezoekerscijfers blijven boemen in Cultuurcentrum

0 Shares

Cultuurcentrum haalt beste bezoekerscijfers ooit

De bezoekerscijfers van het voorbije cultuurseizoen 2016-2017 duwen het Cultuurcentrum Mechelen naar nooit eerder geziene bezoekerscijfers. Met maar liefst 40.816 bezoekers, 222 geprogrammeerde podiumactiviteiten en 14 tentoonstellingen, doet het Cultuurcentrum het beter dan verwacht.

Cultuurcentrum Sint-Romboutstoren Beeldsmederij De Maan

Podiumaanbod

De bezoekerscijfers hebben de spectaculaire stijging ook te danken aan het podiumaanbod van het Cultuurcentrum van afgelopen seizoen dat erg in de smaak valt bij de bezoekers.
Tijdens seizoen 2013-2014 programmeerde het Cultuurcentrum 127 activiteiten die goed waren voor 25 931 bezoekers. Afgelopen seizoen waren er 222 activiteiten met een opkomst van 40 816 bezoekers. Dat is een kleine 15000 bezoekers of 60% meer dan bij aanvang van mijn mandaat” zegt  Björn Siffer (schepen van Cultuur)

Het culturele luik van Op.Recht.Mechelen met 30 activiteiten en 3447 bezoekers gaf ook een stevige impuls aan de bezoekerscijfers. Stadsartiest Circus Ronaldo wist met de Wonderlijke Kerst 5516 bezoekers warm te maken voor podiumkunsten.

De ticketverkoop heeft ten opzichte van het seizoen 2015-2016 een kleine stijging van 17%. In de omranding van de kunst expo Zot Geweld / Dwaze Maagd wist het Cultuurcentrum ook een nieuw publiek aan te trekken. De Battle Of Honour, waar de crème van de internationale breakdance wereld te zien was, bleek ook een “schot in de roos” zegt schepen Siffer. “Door deze gedurfde programmatie vond een nieuw publiek de weg naar ons Cultuurcentrum.

Tentoonstellingen
Het Cultuurcentrum Mechelen programmeerde afgelopen seizoen 14 tentoonstellingen en werkte samen met onder meer D.ART en Contour. Hiermee verdubbelt het Cultuurcentrum  zijn aanbod aan tentoonstellingen ten opzichte van het seizoen 2013-2014.

De mensen van het Cultuurcentrum en onze lokale partners verdienen echt een pluim voor de manier waarop ze een wervende publiekswerking en artistieke integriteit weten te combineren.” zegt schepen Siffer

Vriendenpassen

Naast publieksverbreding weet het Cultuurcentrum Mechelen ook steeds meer trouwe bezoekers te binden. De vriendenpassen, waarmee bezoekers hun voorstellingen vroeger kunnen boeken, kortingen krijgen en gratis inkom krijgen op tentoonstellingen, zitten eveneens in de lift.

In het seizoen 2014-2015 gingen 908 vriendenpassen over de toonbank, dat is een stijging met 19%.

Filmhuis kreeg extra kansen

Een andere winnaar is het Filmhuis waar hun inmiddels populaire voorstellingen in het verleden steeds werden uitverkocht. De stad Mechelen gaf deze partner in februari 2016, bijkomende ondersteuning en extra speelmogelijkheden. Hierdoor kon Filmhuis naast de vaste dinsdag ook op maandag films vertonen.

Filmhuis te Mechelen

Ook hier zien we een opmerkelijke stijging in de opkomst en dus bezoekerscijfers. Ten opzichte van 2013-2014 zagen we het bezoekersaantal met 60% stijgen. Maar liefst 11.605 mensen bezochten het Filmhuis afgelopen seizoen, tegenover 6 917 in 2013-14.” zegt schepen Siffer.

Alle info op de website van het Cultuurcentrum

Tekst en foto’s Verschueren Eddy

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.