Taste-M een culinair festijn in hartje Mechelen

165 Shares

Taste-M is culinair 3 in 1 project aan Sint-Romboutskerkhof

Met Taste-M is een droom, een ‘smaakproject’ van Mechelse ondernemers Wim Voss, Mehdi Mathlouthi en Elsje Van den Bogaert in vervulling gegaan. Aan het Sint-Romboutskerkhof werd The Chapel, The Chick en The Cellar als nieuwe hotspot feestelijk voorgesteld aan meer dan 400 genodigden.

Taste-M uniek horeca concept in hartje Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Taste-M is een uniek project waar we drie smaakbelevenissen gemaakt hebben“ vertelt een enthousiaste Wim Voss. “Het is een vrij uniek horecaconcept in het centrum van Mechelen. Wij waren direct verliefd op deze locatie met een rijk historisch verleden”.

Wim Voss maakt nog net voor aanvang van de openingsreceptie tijd voor me vrij voor een rondleiding doorheen deze drie prachtig gerenoveerde gebouwen in een 18de eeuws historisch pand. Toen ik hier enkele weken geleden al een glimp mocht opvangen van de renovatiewerken, en vandaag zie hoe prachtig het er vandaag uitziet, dan zijn hier bergen verzet.

Prachtig en uniek concept in hartje Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Rotisserie The Chick serveert de beste kippen

Wim opent de antiek grijs geschilderde deur met ‘spiekgat’ die toegang geeft tot de ‘The Chick’. Rechts in de gang het ‘Salon’ met haardstede en uitkijk op Sint-Romboutskathedraal. Vanuit deze ruimte hebben gasten door een glazen gedeelte zicht op het achterliggende ‘kippenrestaurant’. In de doorloop naar het restaurant hangen bakjes met desinfecterende zeep. Netheid dragen ze hier duidelijk hoog in het vaandel.

De Kip’ is een gastronomische rotisserie met een open keuken en mooi interieur. Het buitenterras geeft uit op het Aartsbisschoppelijk Paleis en een kijk op de Sint-Janskerk.

Wij liepen ooit rond met het idee om een rotisserie op basis van houtskool op te starten” zegt Wim. “The Chick is een heel apart verhaal geworden. Op zoektocht naar ‘de kip’ zijn we terecht gekomen in Frans Baskenland. Hier hebben we een locatie gevonden waar de kippen vier maanden in de vrije natuur rondlopen. Ze zijn dan ook van uitzonderlijk goede kwaliteit”. (Meer binnenkort op de video impressie)

Rotisserie The Chick culinair kippenrestaurant in stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

The Chapel als evenementenruimte

Vanuit ‘The Chick’ is er een doorgang naar ‘The Chapel’. Deze voormalige Congregatiekapel uit 1856 is grotendeels authentiek gebleven. Het is alleszins een prachtig decor voor allerlei kleinschalige evenementen tot 90 personen. Muziekliefhebbers kennen ongetwijfeld de kapel als de voormalige Jazzzolder.

18de eeuwe Congrgatiekapel The Chapel als evenementenruimte
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

The Cellar wijn en kaaskelder

Via een nauwe toegang, net hoog genoeg voor mij, daal ik af naar de kelderverdieping. Dit is even met de mond wijd open staan. Een prachtig middeleeuwse kelderruimte is ingericht als wijn- en kaaskelder. Het eerste gedeelte is bijzonder knus ingericht met een ruime keuze aan wijnflessen rustend in bakstenen nissen. Ik kan me best voorstellen dat hier aan de lage tafeltjes en zachte zetels heel wat levensgenieters zich zullen te goed doen aan een glaasje wijn en stukje kaas. Achteraan nodigt een hype bar uit tot enkele uurtjes ontspannend genieten aan de toog.

Kazen van Kaashandel Schockaert rijpen in The Cellar van Taste-M
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
The Cellar middeleeuwse kelder als wijn- en kaasbar gelegenheid
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Het project Taste-M is voor vooraanstaand Mechels kaashandelaar Schockaert een geschenk dat uit de lucht valt. Al jaren zocht hij naar een geschikte ruimte met een goed vochtigheidsgraad om kaas te laten rijpen. The Cellar voldoet aan zijn wensen. In ‘vier cellen’ zullen kazen uit Europa en uiteraard ook Belgische kazen in optimale omstandigheden kunnen rijpen.

Ik noem het een kaastempel“ vertelt Harry Schockaert (75) als kaas sommelier. “Het is een verwezenlijking van een droom van mij. Ik heb 20 jaar landen als Italië, Frankrijk, Zwitserland en Spanje doorkruist op zoek naar kleine boerderijen. Vandaag kan ik die kazen om de drie weken afhalen op de vroegmarkt in Parijs. Maar ook Belgische artisanale kaasboerderijen in Wallonië en Vlaanderen bezoek ik éénmaal per maand ” (Meer interview met Harry Schockaert op de video)

Harry Schockaert derde generatie gerenomeerde kaashandel uit stad Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

In september geeft Harry me nog mee is er een openingsweekend waar vanaf dan zowel in ‘The Cellar’ als in ‘The Chapel’, degustaties zullen plaatsvinden. Hier mijn kazen laten rijpen is totaal anders dan de werkwijze van de moderne kaasrijperijen.

The Chick is vanaf 13/6 alle dagen behalve zondag, ’s avonds geopend. Vanaf juli ook op de middag. De wijnbar is geopend op donderdag- en vrijdagavond en op zaterdag reeds vanaf 13 uur na de zaterdagmarkt. The Cellar en The Chapel kunnen afgehuurd worden.

Meer informatie op tastem.be

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

165 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.