Samen zomers barbecueën in Vrijbroekpark

87 Shares

Mechelaars samen op Zomerse Grillen

In het Mechels Vrijbroekpark wordt het zomerseizoen ingezet met de 9de editie Zomerse Grillen. Drie dagen lang komen families, vrienden, collega’s of buren à volonté ribbetjes, worstjes, hamburgers, kippenbillen en ander lekkers op de barbecue roosteren.

Samen barbecueën op Zomerse Grillen in Vrijbroekpark
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

In o.a de openbare parken van de Provincie Antwerpen worden bij het afsluiten van het schooljaar en de start van de zomervakantie heel wat evenementen georganiseerd. Het team van het Vrijbroekpark heeft nog maar net de Rozenfeesten achter de rug, en zet zich terug volop in voor de Zomerse Grillen.

Een goed start van de zomervakantie

Wat begon in 2010 is vandaag uitgegroeid tot een succesvol evenement. Zomerse Grillen heeft in het park al op diverse locaties plaatsgevonden. Voorheen stonden permanent barbecuestellen opgesteld, maar dit bleek om allerlei zaken niet meer mogelijk. Het parkbeheer heeft dan verkozen om mensen die willen deelnemen zich vooraf te laten inschrijven. 

Dit bleek een schot in de roos. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag mogen de administratieve diensten zo’n 250 deelnemers op de deelnemerslijst toevoegen. “Dit is prachtig” zegt educator en evenementen verantwoordelijke Barbara Pardon. “Mensen komen met het gezin, vrienden of buren hier in de natuur genieten om op adem te komen en zonder stress aan de vakantie te beginnen. De inschrijvingen lopen altijd vlot binnen. Wij zijn alvast tevreden want de eerste twee dagen waren snel volzet

Dit jaar staat Zomerse Grillen opgesteld aan het “wiplokaal’ of ‘schutterslokaal’ nabij Brasserie Vrijbroekhof en de speeltuin. Het is een fijne locatie vertellen heel wat deelnemers me. Er is een plekje voor de kinderen om te spelen, een waterpartij waar men zich bij deze zomerse temperaturen kan verfrissen, en het onvermijdelijke ijskarretje.

Zomerse Grillen in Vrijbroekpark Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wie komt er naar Zomerse Grillen ?

Eigenlijk zowat iedereen komt hier een avondje of middag samen genieten. Twee nichten en een zoontje vertelden me dat ze voor de eerste keer komen proberen, en dat het hun fantastisch bevalt. Een gezin uit een naburige straat kent het park maar al te goed en komt hier bijna dagelijks wandelen met de kinderen. Een initiatief als dit nemen ze graag mee. Een andere bezoeker vertelt me dat deze locatie top is en meer schaduw biedt dan de vorige. Sommige komen al meerdere jaren naar hier al was het maar voor de gezelligheid

Gezinnen barbecueën samen met andere Mechelaars op Zomerse Grillen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Gezinnen barbecueën samen met andere Mechelaars op Zomerse Grillen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Intussen is de sfeer optimaal. Iedereen heeft zijn plaats aan de lange tafels ingenomen, of picknick dekens op het grasveld opengespreid. Kinderen spelen op de aangelegde zandheuvel, of verfrissen zich aan de waterslang. 

Het park zorgt voor de barbecue stellen, benodigdheden, banken en tafels en het aansteken van de houtskool. Als bezoeker hoef je je daar dan ook niet druk over te maken. Het enige wat je moet meebrengen is een koeltas met drank, verse groentjes en vooral veel vlees of vis. Op het terrein staat een barbecue die uitsluitend gebruikt mag worden voor het barbecueên van vegetarische gerechten. 

Ook kinderen zijn welkom op Zomerse Grillen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Wat je nog moet meebrengen is je goed humeur, meer is er niet nodig. Het deelnemen aan Zomerse Grillen is gratis. Meer info op de website van Vrijbroekpark

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

87 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.