Mechels orkest CASCO Phil viert 10 jaar

0 Shares

CASCO Phil organiseert feestconcert in deSingel

Het Mechels kamerorkest CASCO Phil viert zijn 10de verjaardag met een heus feestconcert in deSingel. Onder leiding van dirigent Benjamin Haemhouts, toont CASCO Phil dat het geen orkest is als alle andere. Voor hun feestconcert treden ze op met BBC’s ‘rising star’ en Deutsche Grammophon artieste Francesca Dego.

Naast bekende meesterwerken uit de klassieke muziekgeschiedenis verlaat CASCO Phil regelmatig de bekende paden om het publiek te laten kennismaken met modern werk. Het afgelopen decennium traden de Mechelaars al meermaals op in het Amsterdamse Concertgebouw. Tevens waren zij al te gast op het VRT-programma ‘De zevende dag  en op meerdere edities van het Gentse stadsfestival OdeGand en uiteraard ons Mechelse muziekfestival Maanrock.

CASCO Phil graag gehoorde gast in culturele centra

In 2008 startte CASCO Phil onder de naam Belgische Kamerfilharmonie, maar om hun missie duidelijker te laten uitkomen veranderde het zijn naam. CASCO staat voor Creatieve, Avontuurlijke, Sociaal-geëngageerde Culturele Organisatie. Met Croque Malines (dit jaar komt er ook een editie Croque Ostende), bereikt CASCO Phil tijdens de grote vakantie kinderen.  Met hun Symfonisch Leiderschap worden parallellen getrokken tussen het leiden van een bedrijf en het leiden van een orkest. Met Golf Goes Classic maakt CASCO Phil ook al enkele jaren moeiteloos en spelenderwijs de verbinding tussen de golf en de muziekwereld.  

CASCO Phil uit Mechelen viert 10 jarig bestaan met feestconcert

De afgelopen jaren ontpopte CASCO Phil zich tot een graag gehoorde gast in diverse culturele centra in het hele land. Het programma van het feestconcert in deSingel op 15 maart klinkt alvast bijzonder veelbelovend. “Muzikaal vuurwerk, CASCO Phil viert zijn 10de verjaardag in stijl. Geen platte toeters of bellen, maar een programma dat het dynamische orkest sinds het begin typeert: een gezonde afwisseling van hedendaagse composities van Belgische componisten en grote klassiekers, telkens binnen een overkoepelend thema. CASCO Phil zet voor zijn jubileum de ramen open en tuurt met een oneindige blik naar de fascinerende wereld”.

De feestavond is verder in handen van melomaan Kurt Van Eeghem die CASCO Phil al jaren een warm hart toedraagt. Afspraak op 15 maart 2018 om 20.00 uur in deSingel te Antwerpen.

Meer info op de website van CASCO Phil

Tekst Verschueren Eddy / Foto’s CASCO Phil

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.