Gustave Min verhalen verteller uit stad Mechelen

2de editie Lunalia met sprookjesparcours

99 Shares

Festival van Vlaanderen Mechelen presenteert Lunalia

Vanaf eind april organiseert Festival van Vlaanderen Mechelen de 2de editie Lunalia met als thema ‘The Sound of M’. Nieuw dit jaar is een verhalen- en sprookjes circuit dat doorheen het festival verweven is. Lunalia verwijst deels naar de Maneblussers, een naam die de inwoners van de stad Mechelen met zich meedragen sinds ze de dachten dat de Sint-Romboutstoren in brand stond. Als snel bleek het de maan te zijn die zich achter de toren bevond.

Verhalen verteller Gustave Min vertelt Meisje op de Maan op Lunalia
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Lunalia 2019 gaan van start op zaterdag 27 april en eindigt op zondag 12 mei 2019. De laatste zondag van april zijn er in de stad vier magische momenten te beleven. Sprookjes uit Estland, Rusland, Marokko, Argentinië en uit Mechelen zijn te ontdekken.

Mechelaar Gustave Min leest eigen werk

Verhalen verteller Gustave Min, zal als enige Mechelaar zijn sprookje over ‘Het meisje van de Maan’ naar voren brengen. Met ‘Lunalia 4 Kids’ zullen kinderen van 6 tot 99 jaar, in het Geel Breedhuis aan de Goswin De Stassartstraat 20, gedurende 45 minuten, meegenomen worden in de wereld van sprookjes.

Eind vorig jaar ben ik gecontacteerd door directeur Jelle Dierickx, om mee te werken aan een nieuw parcours voor kinderen” vertelt Gustave Min. “Het is een beetje met hoog Peter Pan gehalte, sprookjes over de maan en andere muziekjes. Ik heb zelf een sprookje geschreven genaamd Lunalia dit gaat over het meisje naar de maan. Eigenlijk is het een ode aan onze Dijlestad. Jurgen zal mij muzikaal begeleiden met muziek uit de 17de tot 19de eeuw.” aldus Gustave Min.

Gustave Min als enige Mechelaar op Festival van Vlaanderen Lunalia 2019
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Gustave Min verhalen verteller uit stad Mechelen
Gustave Min in Sint-Romboutskathedraal te Mechelen
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Gustave wordt door Jurgen De bruyn op theorbe & barokgitaar muzikaal begeleid. Theorbe is familie van de ‘luit’, een muziekinstrument vooral afkomstig uit de 16de eeuw en afkomstig uit Spanje en Italië.

Andere vertellers zijn Maja Jantar, Jamil al Asadi ondersteunt door musici Gabriel Rivano en Karima el Fillali. Alle locaties liggen vlak bij elkaar en zijn stuk voor stuk uniek.

Om mee te proeven van Lunalia hoef je helemaal niet van klassieke muziek te houden. Veel van de concerten zijn gratis te bezoeken. Lunalia 2019 wordt ongetwijfeld uniek, en een aanrader.

Aanvang : 17 uur / De toegang bedraagt 6 euro

Meer info op www.lunalia.be

Tekst, foto’s en video Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

99 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.