Luc Deflo interview Drift

Levend Speelgoed … Luc Deflo

0 Shares

Levend Speelgoed brengt Luc Deflo terug in ons midden

Met een laatste pennentrek schreef Luc Deflo (1958-2018), nog net voor zijn overlijden, vier boeken. Vandaag vrijdag verschijnt postuum de thriller Levend Speelgoed. Een geliefd auteur, en vriend van vele Mechelaars, verliet ons na een slepende ziekte, kanker.  

Luc Deflo en Sormaria Marchan signeren Drift
Luc Deflo met echtgenote en zoon
Foto Verschueren Eddy

Op 4 juni 2016 mocht ik Luc en zijn echtgenote Sor Maria Marchán Ruiz interviewen in Standaard Boekhandel bij het verschijnen van ‘Drift’, een thriller dat ze samen geschreven hebben.

De afgelopen maanden zijn zwaar geweest, maar de steunbetuigingen van vrienden en fans van Luc hebben me deugd gedaan. Ik ben trots dat hij met zijn thrillers zo veel lezers heeft weten te begeesteren. Hij leeft voort in zijn boeken en ik hoop dat zijn lezers nog zullen genieten van de vier laatste, die in de komende jaren verschijnen. Levend speelgoed is een nieuw boek in de reeks rond Mendonck en Deleu, mijn favoriete personages van Luc.” vertelt Sor Maria Marchán Ruiz.

Luc stond erop dat na zijn overlijden, de laatste boeken waar hij aan gewerkt had, zijn lezers zouden bereiken. Uitgeverij Van Halewyck houdt woord, en brengt vier maanden na zijn dood, het eerste boek in de boekhandels.

Luc Deflo interview Drift
Luc Deflo, Mechelaar en misdaad auteur (1958-2018)
Foto Verschueren Eddy

Met Luc Deflo verloor Vlaanderen een van zijn meest getalenteerde thrillerauteurs. Dat blijkt ook in zijn laatste werken, die origineel, sfeervol en vooral heel spannend zijn. Luc stond erop dat deze vier boeken zouden verschijnen, ook in geval van zijn overlijden. We hebben hem beloofd dat we zijn teksten met veel zorg en toewijding zullen uitgeven en werken voor de eindredactie nauw samen met zijn familie en vertrouwelingen. Dat deze postume romans een eerbetoon mogen zijn aan de auteur en de man Luc Deflo.” zegt Aline Lapeire, uitgeverij Van Halewyck

Levend Speelgoed in het kort

Leven Speelgoed
Postuum uitgebracht na overlijden
auteur Luc Deflo
Foto Uitgeverij Van Halewyck

Over Levend speelgoed Ann Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, verdwijnt spoorloos op de campus van haar school. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief.

Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten. Het enige spoor is een jongeman met zijn voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning. Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige? Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

Herinneringsboekje Luc Deflo

De boekenbeurs heeft Luc niet meer gehaald. De kerk van Sint-Jozef Coloma, de wijk waar hij geboren is, was zijn laatste ontmoetingsplaats met familie en vele fans. Luc hield van zijn lezers. Wanneer hij zijn boeken signeerde, nam hij graag de tijd voor een praatje. Nu kunnen wij als fans voor onze geliefde thrillerauteur, een korte boodschap achterlaten in een herinneringsboekje, mijmerend over alle mooie momenten met hem. Een reactie is welkom onderaan dit artikel.

Het herinneringsboekje ligt bij Boekhandel Salvator en Standaard Boekhandel Mechelen.  

Levend speelgoed – Luc Deflo ISBN 978 94 6131 8961 – Prijs €21,95 Paperback – 320 blz

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.