Dubbel zoveel vakantieliteratuur in 100 dagen

41 Shares

Ontleen 100 dagen en dubbel zoveel boeken uit Bibliotheek

Mechelaars mogen deze zomer uitzonderlijk 100 dagen en dubbel zo veel boeken ontlenen aan de bibliotheek. De gemeenteraad heeft deze week beslist dat wie voor 30 juni zijn vakantieliteratuur komt ophalen in de bib, deze tijdens de sluitingsperiode van 1 juli tot en met 30 augustus 2019 mag ontlenen.

Oude bibliotheek stad Mechelen sluit deze zomer 2019
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Dat betekent dat je deze zomer dubbel zoveel boeken kan lezen, en je er ruim de tijd, maar liefst 100 dagen, kan van genieten. Of het aanbod in de wijk- en dorpshuizen ook kan verhoogd worden, dat wordt nog bekeken.

Boeken verhuizen naar Het Predikheren

Op zondag 30 juni 2019 kan je voor de laatste keer terecht in de bibliotheek in de Moensstraat in Mechelen. Daarna sluiten de deuren voorgoed en verhuist de hele werking naar Het Predikheren in de Goswin de Stassartstraat. Om die verhuis goed te laten verlopen, blijft de bibliotheek van Mechelen twee maanden gesloten.

Vanaf 1 juni mogen Mechelaars uitzonderlijk 30 boeken, cd’s of dvd’s mee naar huis nemen in plaats van 15. En dat voor 100 dagen in plaats van vier weken. Zo proberen we tegemoet te komen aan de wensen van onze trouwe lezers.” zegt Björn Siffer als schepen van Cultuur.

100 dagen dubbel zoveel boeken ontlenen in oude bibliotheek deze zomer
(Op de foto schepen van Cultuur Björn Siffer)
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Slimme inleverbus

Op 1 juli sluit ook de inleverbus in de Moensstraat. Heb je je boek al uitgelezen in de zomer? Geen probleem! Vanaf 1 juli is de slimme inleverbus van Het Predikheren, aan de zijkant van het gebouw, wel al operationeel. De slimme inleverbus scant de binnengebrachte materialen en haalt ze van de bibliotheekkaart. Vanaf de opening zal trouwens ook ín het gebouw een slimme inleverkast zijn. Je zet je boeken op de boekenplank aan het onthaal en de inlevering wordt automatisch voor jou verwerkt.

Tijdens de sluitingsperiode is het ook niet mogelijk om materialen te reserveren. Klanten met een openstaande reservatie zullen tijdens de sluitingsperiode gecontacteerd worden om te bekijken of de reservatie nog nodig is. Indien wel, dan kunnen zij deze boeken na de opening in Het Predikheren ophalen.

Heropening Bibliotheek

Noteer het weekend van 31 augustus en 1 september alvast in je agenda, want dan opent de gloednieuwe bibliotheek in het gerestaureerde predikherenklooster. Op zaterdag zal een culturele parade vertrekken van de Moensstraat tot in Het Predikheren. De laatste te verhuizen boeken gaan dan mee. En op zondag voorziet de stad tal van leuke activiteiten.

Nieuwe bibliotheek Predikheren stad Mechelen
Het Predikheren is de nieuwe bibliotheek vanaf september 2019
Foto Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)

Tekst en foto’s Verschueren Eddy en Stad Mechelen

41 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.