Acteurs Buurtpolitie signeren eerste strip

0 Shares

De Buurtpolitie vangt een Roze Olifant

Zaterdag was het alle hens aan dek voor de acteurs van de populaire VTM serie De Buurtpolitie. Ilse La Monaca (Brigitte), Kalifa Bals (Obi), Henny Seroeyen (Robin), Tim Ost (Tom) en Andy Peelman (Koen), kwamen hun allereerste stripboek ‘De Roze Olifant’ signeren bij Standaard Boekhandel te Mechelen.

Signeersessie acteurs De Buurtpolitie in Standaard Boekhandel te Mechelen

De serie is intussen al aan zijn achtste seizoen bezig, en wordt steeds populairder bij de kijkers. Vandaag konden de ‘fans’ hun idolen live ontmoeten, en het stripboek dat pas sinds donderdag is verschenen, laten signeren. Het was werkelijk op de koppen lopen, en dat tot grote verbazing van de aanwezige uitgever.

Het is inderdaad een groot succes deze eerste strip van De Buurtpolitie. We hadden wel veel volk verwacht, maar zoveel dat niet, ze zijn dan ook immens geliefd. Het boek loopt goed, we hadden al een groot deel in voorbestelling. Ik ben blij dat de mensen het goed vinden” zegt Emelie Janssens (Marketing & PR WPG Uitgevers België NV)

TV serie De Buurtpolitie nu in stripverhaal
Het populairste politiekorps van Vlaanderen wordt in het stripverhaal ‘De Roze Olifant‘ met een hele reeks mysterieuze gevallen geconfronteerd. Het hele dorp staat in rep en roer, niemand lijkt te weten wat er aan de hand is.

Een zak zand valt zomaar uit de lucht, een hele hoop wasgoed verdwijnt spoorloos en hoe zit dat met die roze olifant die de pastoor beweert gezien te hebben? Heeft hij te diep in zijn kelk gekeken?

De agenten van de Buurtpolitie trekken op onderzoek uit. Aan de commissaris om dat allemaal in goede banen te leiden. Als dat maar goed komt.

Het is de Vlaamse stripmaker Studio Nix, bedenker van de populaire strip- en animatiefiguren Kinky & Cosy, die met een gans team deze immens geliefde tv acteurs, nu in een stripverhaal getekend heeft. De verhalen in de strip komen niet uit de tv-serie maar zijn totaal nieuw bedacht.

Kinderen, jongeren en volwassenen maken selfies à volonté

De Buurtpolitie is één van de meest bekeken vroege avond programma’s op televisie. Bij de eerste signeersessie in Mechelen, was het opvallend dat niet enkel kinderen maar ook heel wat volwassenen, een kijkje kwamen nemen. Toegegeven ik kijk zelf ook bijna iedere avond, en als dat niet lukt dan wordt het zonder twijfel op de digicorder opgenomen.

Robin en Tom signeren strip De Roze Olifant in Standaard Boekhandel te Mechelen

Agent Koen, die niet enkel in de serie maar ook in het echte leven bij de politie werkt, was zoals steeds weer op zijn best..“Ja zeg, als we naar hier aan het komen waren, dacht ik stel u voor dat daar niemand zou zijn, hoe gênant zou dat niet moeten zijn. Maar dat stopt hier niet, ze blijven maar komen. Dat is wel heel leuk, maar die mensen moeten zolang wachten, dat is zo jammer hé” vertelt een super serieuze Koen, en zo kennen we hem.

Hoeveel selfies er zaterdag genomen werden in Standaard Boekhandel, dat weet ik niet, maar de acteurs hadden er alleszins veel plezier in. Rijen dik stonden intussen te wachten om hun idolen te kunnen omarmen en feliciteren. Ook voor hun was de opkomst meer dan gehoopt, zo zie je maar ‘De politie, uw vriend’ schuilt dan toch waarheid in.

Acteurs vol lof over massale opkomst voor signeersessie

Amaai nog niet, wij hebben zoveel vrienden” zeggen Brigitte en Obi. “Wij wisten wel dat we veel kijkers hadden, maar dat die mensen allemaal de moeite doen om hier daadwerkelijk te zijn, een strip te kopen en te laten handtekenen, dat vinden wij super. Elk ding dat wij nieuw hebben, de DVD, de film en nu de strip, het is om trots op te zijn.” zegt inspecteur Brigitte.

Brigitte en Obi van De Buurtpolitie bij Standaard Boekhandel te Mechelen

Voor Obi voelt het een beetje raar aan dat de strip tussen Jommeke en Suske en Wiske staat “Ja weet je, ik las vroeger zelf zeer graag Suske en Wiske, en nu sta ik en de andere collega’s er zelf tussen, en dat voelt raar aan” vertelt agent Obi.

Voor Koen is het voluit gezegd de ‘max’ “Ik had nooit kunnen denken dat ik ooit uberhaupt in een stripfiguurke zou komen, en dat is heel tof. Onlangs zag ik zelfs een kleurprent waar ze mijne kop konden inkleuren. En als we dan hier de mensen zien die dat allemaal appreciëren, dat is heel heel tof.

Massa volk signeersessie De Buurtpolitie te Mechelen

Door de drukte heb ik niet alle acteurs kunnen bevragen, maar op mijn vraag vanwaar het succes van De Buurtpolitie, krijg ik een eensluidend antwoord

We denken dat het heel tastbaar is, en het werkt bovendien zeer drempelverlagend voor de politie. We doen in de serie de zotste dingen, en dan hoor je van de mensen dikwijls dat ze ook al zoiets hebben meegemaakt. We proberen er elke keer wat humor in te steken, en dat appreciëren de mensen wel.

Kinderen zijn dol op hun Buurtpolitie

Ik besloot wijs om de wachtrijen niet te laten aanzwellen, want iedereen wou sowieso op de foto met hun idolen. Tijd dus om te polsen tussen de rijen wachtende fans. Enkele jonge meisjes, vriendinnen van elkaar, zijn verzot op alle spelers. “Wij missen geen enkele uitzending, we zijn super fans en vinden hen stuk voor stuk geweldig (lachend)”.

Super fan Milan met Koen van Buurtpolitie

Maar ook Milan is als jongen gek van De Buurtpolitie “Het is leuk om echte en spannende verhalen te vinden hierin. Ik ben van allemaal fan, maar toch speciaal van Koen, Barry (de hond) en Robin” zegt Milan, die vergezeld van zijn mama en oma een kijkje kwam nemen. Niet zomaar een kijkje, want Milan kun je echt wel een superfan noemen. Terwijl hij de ene foto na de andere maakt, glundert het jongetje van plezier “Ik heb ze nu weer in het echt gezien, voor Koen is het al mijn derde keer.”.

Als het van de acteurs afhangt dan volgen er ongetwijfeld nieuwe seizoenen van De Buurtpolitie. Mijn conclusie van het verhaal, alle acteurs waren ongelooflijk sympathiek, en dat siert hen. Ondanks de immense drukte, maakten ze één voor tijd voor een korte babbel. Ik zag heel wat blije gezichten, en daar doe je het toch voor, niet ?

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.