Tijdelijk betalende buurtparking aan Leopoldstraat

20 Shares

Buurtparking in voormalig AZ Sint-Maarten

Vanaf 1 april 2019 opent een tijdelijke buurtparking in het vroegere AZ Sint-Maarten ziekenhuis aan de Leopoldstraat.

Vanaf 1 april 2019 tijdelijke buurtparking bij voormalig AZ Sint-Maarten (Leopoldstraat)

Door de verhuis van het ziekenhuis naar het nieuwe AZ Sint-Maarten aan de Liersesteenweg, ligt de voormalige parking aan de Leopoldstraat er verlaten bij. Het is Jong Vld die met het idee opkwam om de ongebruikte parking tijdelijk in gebruik te nemen.

Na de infomarkt van vorige maand had ontwikkelaar DMI Vastgoed al oren naar een buurtparking. De afbraak van het voormalige ziekenhuiscomplex start dit najaar. In de plaats komen er 89 woongelegenheden, een hotel en een stadspark.

Er wonen veel kennissen in de straten rond het voormalige ziekenhuis. Ze spraken me aan over het parkeergebrek, voornamelijk op dagen waarop er lessen doorgaan van het centrum voor volwassenenonderwijs”, klinkt het bij Mats Walschaerts als gemeenteraadslid van Jong Vld.

Walschaerts nam contact op met schepen van Stadsontwikkeling Greet Geypen. “Het is een opportuniteit om de niet gebruikte parking van het voormalig ziekenhuis open te stellen tot de werken van start gaan. Het idee past ook in de visie van de stad, wat betreft het realiseren van buurtparkings”, aldus de schepen.

50 parkeerplaatsen

DMI Vastgoed bekeek zelf reeds de optie om de bovengrondse parking, goed voor 50 parkeerplaatsen, open te stellen voor buurtbewoners. “Tijdens de projectvoorstelling op onze infomarkt wezen omwonenden ons op de parkeerdruk in de buurt. Op deze manier hopen wij in dit stadium al bij te dragen aan een oplossing voor dit acuut parkeerprobleem”, aldus Rik Verwaest, projectontwikkelaar bij DMI Vastgoed.

Beheerder Interim Vastgoed staat in voor de controle en veiligheid van de achterin gelegen parking. Buurtbewoners kunnen een parkeerplaats huren voor 40 euro per maand. “Het is niet het doel om winst te maken, maar om kostendekkend te zijn“, aldus Rik Verwaest.

De parking is met een toegangsbadge via de in- en uitrit ter hoogte van de Vaartdijk 58, te bereiken. De buurtparking blijft bestaan tot 31 oktober 2019.

Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar mechelen@dmi-vastgoed.be

Tekst Verschueren Eddy / Foto stad Mechelen

20 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.