Wereldrecord FRIETJES BAKKEN met Internationale Mechelaars

Wanneer:
21/06/2019 @ 14:00 – 21:00 Europe/Brussels Tijdzone
2019-06-21T14:00:00+02:00
2019-06-21T21:00:00+02:00
Waar:
Binnenplein Stadhuis
Grote Markt
2800 Mechelen
Kosten:
Gratis
Contact:
Welcome in Mechelen
0 Shares

Mistery guest SLONGS (DIEVANONGS) overhandigt eerste pakjes frietjen aan stadsbestuur en gemeenteraad én opent de “Tournée Générale” gratis frietjes voor de eerste 500 gelukkigen. Kom mee genieten van S L O N G S (DIEVANONGS) haar “inspiring speechke” !!

Reeds voor de verkiezingen van 26 mei, hadden we met Welcome in Mechelen (*) het plan opgevat om een “verbindend internationaal initiatief” te nemen tgv. de jaarlijkse UNO World Refugee Day(**).
Eens te meer is er nu in ons land nood aan verbinding en samenwerking. We stellen ons evenement in dat teken.

We zetten ons schrap voor deze “Challenge”.
We willen met diverse Mechelaars en organisaties een wereldrecord vestigen: “Frietjes Bakken met zoveel mogelijk nationaliteiten en origines uit Mechelen”.

Vanaf vrijdag 21 juni 2019 zal Mechelen ook bekend staan als “The city with the most internationally made Belgian Fries”.

Die vrijdag in juni bereiden tientallen mensen van diverse origines en nationaliteiten (en natuurlijk ook Belgen) de frietjes voor het bakken. Het betreft hier 500 kg aardappelen van de beste kwaliteit.

De Nationale Vereniging van Frituristen (NaVeFri) die het nationaal erfgoed van de “fritkotcultuur” bewaart, zorgt voor de professionele “eerste en tweede bak”.

De gratis friet met echte mayonaise wordt later op de avond uitgedeeld vanuit een heus frietkraam op de binnenplaats van het Mechels stadhuis.

De eerste pakjes friet worden op vrijdag 21 juni ergens tussen 18u30 – 19u overhandigd aan het Mechels stadsbestuur en gemeenteraad door een “mystery guest”.

Na de uitreiking en de vaststelling door de formele telgetuige van het wereldrecord zijn er voor de eerste vijfhonderd gelukkigen gratis pakjes friet met mayonaise.

Tijdens de voorbereiding van 14u tot 18u van de “eerste bak” nodigen we zoveel mogelijk mensen uit om te KOMEN SUPPORTEREN ! ELKE MORELE STEUN IS WELKOM !
Want het wordt een “straffe stoot” om de halve ton aardappelen voor te bereiden ! En we willen zoveel mogelijk leden van de diverse nationaliteiten en origines in Mechelen, bij elkaar brengen.

Tijdens die voorbereiding voorzien we randanimatie, talkshow, optredens, getuigenissen en vertellingen over “de aardappel” die oorspronkelijk uit een ver land kwam…. door o.m. manusje-van-alles en vooral woordkunstenaar PAUL SCHRIJVERS.

Muzikaal zijn alvast geprogrammeerd:

-Encontro Feliz (Latijns-Amerikaanse liederen briljant gebracht door Ylva Berg en Sergio, de Braziliaanse gitarist)

-Simon Daod, Syrisch-Koerdische populaire electro-pop

-Hiphop talent van Mechelse bodem (Studio ROJM)

-Benne Bayyfall (Senegalese wereldmuziek en vooral “dikke ambiance”)

-Les Amis de P., een koor waar een hoek van af is.

Deze verbindende internationale activiteit druist regelrecht in tegen verzuring en racisme, brengt mensen bij elkaar, laat mensen samenwerken over de grenzen heen van taal, cultuur, religie en land. En we brengen hulde aan het kleine geelgoudgebakken lekkernijtje dat over de hele wereld -ook die wereld in Mechelen- sterk gewaardeerd wordt !

We zijn dringend en erg hoopvol op zoek naar onze Mechelse lievelingen met migratie-achtergrond !

Zoek en vind hen met ons mee !
Spreek jezelf, vriend(inn)en, je buren, een toevallige voorbijganger aan om mee frietjes te bakken tegen verzuring en verdeling, om samen met al onze verschillen de handen uit de mouwen te steken en te werken aan het wereldrecord frietjes bakken.

Mail naam, voornaam, nationaliteit, origine én GSMnummer door naar welcome.in.mechelen@gmail.com of SMS alle gegevens naar 0477-280257. Je mag gerust ook even bellen.

Volg ons op Facebook en Instagram ! Twitter het rond ! En kom zelf op vrijdag 21 juni “frietjes bakken” voorbereiden en eten. Samen kunnen we het wereldrecord vestigen en ervan genieten !

Dit “geelgoudgebakken initiatief” wordt breed ondersteund:

-Nationale Vereniging van Frituristen (NaVeFri)
-Stad Mechelen
-Mondiale raad van Mechelen
-Noodopvangcentrum Zwartzustersvest Mechelen
-Steunpunt Asiel en Migratie (SAM)
-Humanistisch Verbond
-Dossinkazerne
-Vormingplus Mechelen
-stadsproject “De Grond der Dingen” & theaterhuis ‘t Arsenaal/Lazarus
-11.11.11 groep Mechelen
-Oxfam-wereldwinkel Mechelen
-Hart boven Hard Mechelen
-Internationaal Comité
-Chaldeeuwse gemeenschap
-Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM)
-Vereniging voor ontwikkeling en emancipatie van moslims (VOEM Mechelen)
-Voice
-… en nog vele anderen (kunnen nog aansluiten)

Het initiatief is genomen door Welcome in Mechelen en het originele idee komt van vrijwilliger Ali Alani uit Irak.

Met hartelijke groet,

Ng Sauw Tjhoi
Namens de vele organisatoren en ondersteunende verenigingen.

0 Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.