Cellorecital Gulzhaina Kyrydova – Slavische hartstocht in Huis De Min

Wanneer:
17/02/2019 @ 15:00 – 17:00 Europe/Brussels Tijdzone
2019-02-17T15:00:00+01:00
2019-02-17T17:00:00+01:00
Waar:
Huis De Min
Sint-Katelijnestraat 63
2800 Mechelen
Contact:
Concert organisatie Wonderful World

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar in de speciale Muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het Conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares, Concertmusicus, Cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische orkesten.

Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het Conservatorium P. Tsjaikovski in Moskou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscow State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller Concertmeester van de cello’s bij het Bolshoi Theater.

Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een Masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk, Kazakhstan, 1988 – Speciale prijs in een Internationale Competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het Conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory Chamber Ensemble’ in Almaty, docent aan de speciale Muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007 onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble ‘Mezzo & Co’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds 2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In 2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

In 2002 ontving zij de eerste prijs in de wedsrijd Young Personality of the Year in Oekraïne. In 2003 gaf zij eveneens een solorecital opgedragen aan de 150ste verjaardag van ‘Steinway and Sons’.

Ze speelde concerto’s met orkest van J. S. Bach, W. A. Mozart, C. Saint-Saens, F. Chopin, S. Rachmaninov en F. Devreese onder leiding van volgende dirigenten: I. Shapovalov, D. Liss, Y. Yanko, A. Gulyanitzky, D. Morozov, E. Dyadyura en D. Brossé.

In 2007 gaf zij een solorecital in de concertzaal van het Flagey (Brussel). In hetzelfde jaar gaf zij eveneens een solorecital in Academia Belgica (Rome, Italië).

Ook heeft Anastasia een aantal opnames gemaakt voor de radio en televisie, en kreeg ze lovende kritiek van de pers op zowel nationaal als internationaal vlak.

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

Presentatie: Veerle Deknopper

PROGRAMMA:

J. S. Bach:
Suite voor Cello Solo

J. Brahms:
Sonata in mi klein opus 38

P. I. Tchaikovsky:
Romance

PAUZE

I. Albeniz:
Asturia

M. Glinka:
Nocturne

C. Saint-Saëns:
Allegro appassionata opus 43

G. Fauré:
Elegia opus 24

F. Mendelssohn:
Song Without Words

Meer info op: http://muziekschool-wonderfulworld.com/concerten-februari/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.