Zahia’s Cuisine

Marokkaanse keuken bij Zahia’s Cuisine

Een typisch Marokkaans eethuis aan de voet van de Sint-Romboutstoren te Mechelen. Het interieur brengt je ongetwijfeld in een Arabische sfeer.

Zahia's Cuisine Marokkaans restaurant MechelenOnderneemster en alleenstaande moeder Zahia brengt authentieke Marokkaanse gerechten, die door vele mensen gesmaakt worden. Af en toe wordt een vernieuwd of hedendaags gerecht aan de menukaart toegevoegd.

Het gros van de gerechten in het restaurant zijn vegetarisch, omdat het overgrote deel van de klanten dit ook graag lust, en mede door de vleesconsumptie die de laatste jaren aan het dalen is bij de consument.

Zahia is dan ook nauwgezet bezig met een gezonde, eerlijke keuken met bio producten afkomstig van kleinschalige boeren uit de omgeving van Mechelen. Een groot deel van de gerechten is trouwens lactose- en glutenvrij.

Tajines met liefde klaargemaakt

Specialiteiten zijn zonder twijfel de Tajines met kip, zeebarbeel of Tajine Kefta met gestolde eieren, maar ook de Kefta (balletjes in tomatensaus), de gevulde sardines en niet te vergeten het Marokkaans wortelslaatje als bijgerecht. De topper waar ze van heinde en ver voor komen is zonder twijfel de Tajine met kip en een zoete gemarineerde saus met abrikozen en diverse kruidenDe allerkleinsten kunnen proeven van de speciaal verzorgde kindertajines. Heb je meer zin in kleine hapjes (tapas) opgediend met Marokkaans brood, dan kan dat ook in dit zuiderse restaurant. Wist je trouwens dat kleine hapjes in Marokko niet apart gegeten worden maar bij de hoofdschotel. Alle gerechten zijn even lekker en fijn gekruid, zoals het hoort te zijn. Als dessert zijn de Marokkaanse koekjes zeker aan te bevelen.

Marokkaans restauarnt Zahia's Cuisine tuinterrasDe drankenkaart van Zahia’s Cuisine biedt voldoende keuze waaronder Marokkaanse en Italiaanse en andere wereldwijde wijnen, muntthee en nog veel meer lekkere dorstlessers en smaakmakers.

Marokko zit als wijnland in de lift, zowel productie als kwaliteit nemen jaar na jaar toe. De ligging van dit Noord-Afrikaanse land, de oceaan en het uitstekende klimaat maken van Marokko, haar thuisland, een ideaal wijnland.

Het principe van Zahia’s Cuisine is duurzaamheid, gezonde voeding, ecologisch en eerlijke prijzen. Wil je enkel langskomen voor een drankje, dan ook ben je altijd welkom. Wil je Zahia beter leren kennen, lees dan hier haar verhaal.

Zahia's Cuisine

Adres:
Zahia’s Cuisine
Steenweg, 12
2800 Mechelen (België)
Telefoon : +32(0)15 63 34 11
Website : www.restaurant-zahiascuisine.be
E-mail : zahiascuisine@gmail.com

Openingsuren :
Dinsdag tot zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur
Tijdens de zomermaanden eveneens van 12.00 tot 14.00 uur

Praktische info :
– Reserveren noodzakelijk op zaterdag, andere dagen aan te bevelen
– kleine honden toegelaten
– Niet-Rolstoeltoegankelijk

Ga ééns langs bij Zahia’s Cuisine en doe vooral de groeten van Mechelen op zijn Best