VakantieZapper te Mechelen

VakantieZapper inschrijvingen

VakantieZapper inschrijven van start. Ouders van kinderen tussen 5 en 16 jaar kunnen vanaf zaterdag 30 april hun zoon of dochter inschrijven voor de activiteiten uit de VakantieZapper. Deze gids biedt een overzicht van alle zomeractiviteiten en –kampen georganiseerd door de diensten Jeugd, Sport en Musea & Erfgoed. Voor het eerst kunnen ouders die online inschrijven ook meteen online betalen.

De diensten Jeugd, Sport en Musea & Erfgoed hebben een mooi aanbod aan activiteiten en kampen in mekaar gebokst, zodat de Mechelse jeugd zich geen minuut zal vervelen tijdens de zomervakantie. 

Wat is er nieuw bij VakantieZapper

Het vakantieaanbod in de VakantieZapper werd volledig vernieuwd. Er staan tal van nieuwe en toffe activiteiten en workshops gepland rond creativiteit, koken, muziek, en sport- en speelinitiatieven, naast de sport- en museumactiviteiten. Door het nieuwe inschrijfsysteem heb je voortaan geen grabbelpas meer nodig om je in te schrijven.

– Ouders kunnen hun kinderen inschrijven via de website van Mechelen Kinderstad of bij UiT in Mechelen op locatie. Vroeger waren er afhankelijk van de activiteit verschillende inschrijfsystemen. Wie toen niet online kon inschrijven, moest zich wenden tot de verschillende organiserende diensten. Nu verlopen alle inschrijvingen dus via één inschrijvingspunt, ofwel online ofwel bij de balie van UiT in Mechelen.

– Ouders die hun zoon of dochter online inschrijven, zullen aan het eind van de inschrijving meteen online kunnen betalen. Overschrijvingen zijn verleden tijd. Bovendien krijgen de ouders meteen na hun inschrijving een bevestiging. Vroeger kwam die pas enkele dagen later nadat de betaling was ontvangen. Ook houders van een UiTpas zien hun korting onmiddellijk verrekend.

Goed om weten

– Ouders kunnen (het merendeel van) de activiteiten ook betalen met deTalententickets die ze vorige week per post ontvingen. Betalen met Talententickets gebeurt enkel bij UiT in Mechelen (niet online).

– Per kind dat online wordt ingeschreven moet je vooraf een online profiel aanmaken. Dat kunnen ouders nu al op voorhand doen.

– Ouders die toch liever de papieren gids inkijken, kunnen deze zelf afdrukken via www.mechelenkinderstad.be/vakantiezapper of gratis afhalen in het Huis van de Mechelaar, bij UiT in Mechelen, Villa32, de dienst Sport (Huis van de Mechelaar) of bij de dienst Musea & Erfgoed (Lamot).

Ontdek het volledige aanbod aan activiteiten en kampen via www.mechelenkinderstad.be/vakantiezapper.

Praktische informatie
Start inschrijvingen nu zaterdag 30 april
– Online vanaf 9u via www.mechelenkinderstad.be/vakantiezapper. Hou best een kaartlezer voor online bankieren bij de hand.
– Bij UiT in Mechelen (Hallestraat 2-6) van
10 tot 17u. Hier kan je betalen met cash geld, bancontact of met Talententickets.

Website : www.mechelenkinderstad.be
Facebook : www.facebook.com/mechelenkinderstad

Datum bericht : 29 april 2016
Interviews :
Greet Geypen (schepen van Jeugd)
Björn Siffer (schepen van Cultuur)
Walter Schroons (schepen van Sport)
Stefaan Deleus (schepen van ICT en Administratieve Vereenvoudiging)