Opendeurdag hotels Mechelen met als thema Kunst in de hotels

Opendeur en kunst ontdekken in Mechelse hotels

Opendeur en Kunst in Mechelse Hotels

Nu zondag kan je in 12 Mechelse hotels binnenkijken tijdens Open Hotels. Na het grote succes van de voorbije jaren, organiseert Mechelen Hotel Association voor de vierde keer op rij haar opendeurdag. Mechelaars en bezoekers worden uitgenodigd om die dag het brede Mechelse hotelaanbod te komen verkennen.

Ann Leemans voorzitter Mechelen Hotel Association

Als thema koos de Mechelen Hotel Association dit jaar opnieuw voor ‘Kunst in het hotel’.

Dit was vorig jaar een succes, we vinden de match tussen hotel en kunst een goede match. Het is dit jaar ééns te meer onze doelstelling om de kunstenaar in de kijker te zetten. Wij hebben hiervoor een samenwerking met de kunstacademie van Mechelen en vzw Sjarabang. De verschillende kunstenaars die geselecteerd zijn door Hans Martens van de Kunstacademie, krijgen tijdens de opendeurdag de kans om hun werken te exposeren” vertelt Ann Leemans (Voorzitter Mechelen Hotel Association).

Kunstenaars uit Mechelen en omstreken, maar ook Individuele kunstenaars zullen aanwezig zijn om hun werk voor te stellen aan het brede publiek. Van olie op doek tot glasbewerking, keramiek, schilderkunst en beeldhouwkunst, er is voor elk wat wils.
Wij als Mechelaars lopen bijna dagelijks langsheen één of meerdere van de 15 hotels in onze stad. Met 609 bedden, is in een centrumstad als Mechelen voldoende plaats voor toeristen of zakelijke bezoekers, om te overnachten. Als Mechelaar zelf gaan we zelf nauwelijks in één van de hotels overnachten, maar …

Inderdaad, de Mechelaar zelf verblijft heel weinig is zijn hotels, maar dat neemt niet weg dat die Mechelaar wel is bezoekers heeft die een plaatsje moeten krijgen in een hotel. Het is dan interessant om de hotels te kennen, zodat ze weten waar ze onder te brengen ” zegt voorzitter Ann.

Hogere bezettingsgraad hotels en meer Mechelse kunst

Schepen van Cultuur en Toerisme is verheugd met dit initiatief

De Mechelse Hotel Association is een stedelijke partner waarmee ik fantastisch samenwerk en onze stad positief in beeld breng. Mede dankzij de succesvolle zomercampagne steeg de bezettingsgraad van onze hotels afgelopen zomer met gemiddeld 13%. Daarnaast leveren onze hotels hun bijdrage in het tonen van Mechels artistiek talent. Onze hotels dragen onze herwonnen fierheid mee uit”.aldus schepen Björn Siffer.

Toerisme in Mechelen doet het steeds beter

De voorbije jaren is het toerisme in onze stad sterk gestegen. Dit zal na de erkenning als toeristisch centrum dit jaar, zeker nog toenemen.

Opendeurdag hotels Mechelen met als thema Kunst in de hotels

De hotelsector voelt dit wel degelijk, dat het weekend toerisme in stijgende lijn zit. Er wordt door de Hotel Association samen met de toeristische dienst van de stad sterk aan gewerkt. Wij voelen dat het toerisme en het verblijf in Mechelen toeneemt, er is nog wat werk aan, maar het gaat zeker de goede richting uit” besluit Ann Leemans (Manager Parkhotel Montreal)

Het wordt een druk en gezellig samenzijn dit weekend in onze stad. Met het Warm Welkom Weekend waar vooral koopzondag een topdag wordt, gekoppeld aan de opendeurdag van de hotels, gaan we ons zeker niet vervelen. Loop zeker langs bij hotel Het Anker, Best Western Hotel Gulden Anker, Holiday Inn Express, 3 Paardekens, Hotel Elisabeth, Hotel Mercure Vé, Martin’s Patershof, NH Mechelen, Novotel, Vixx Hotel, Parkhotel Montreal en Jeugdherberg De Zandpoort. Bewonder het hotel interieur en geniet van de kunstwerken.

De hotels zijn te bezoeken op zondag 15/10 tussen 11.00 en 15.00 uur.

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie