Woonzorgcentrum De Lisdodde verzameld speelgoed voor kansarme gezinnen uit Mechelen

Speelgoed voor kansarme gezinnen uit Mechelen

Pieten verzamelen speelgoed in De Lisdodde

Twee Pieten kwamen donderdag volle zakken speelgoed ophalen in Woonzorgcentrum De Lisdodde te Mechelen. Het initiatief om gebruikt speelgoed in te zamelen is ontstaan in De Lisdodde zelf. De komende weken zal het bedeeld worden aan kansarme gezinnen in onze stad.

Woonzorgcentrum De Lisdodde verzameld speelgoed voor kansarme gezinnen uit Mechelen

Het speelgoed dat bestemd is voor het Steunpunt Asiel en Migratie, was gedurende twee maanden ingezameld door familieleden van Lisdodde bewoners. Het Steunpunt Asiel en Migratie, dat in de jaren 80 het levenslicht zag als Vluchtelingendienst, zal het bedelen aan kinderen van begeleide gezinnen, waaronder merendeels vluchtelingen. Veel van hen vragen bij het steunpunt hulp, en zijn dikwijls dan ook niet in de mogelijkheid om speelgoed voor hun kinderen te kopen.

Speelgoed voor kinderen van kansarme gezinnen

In Mechelen zijn diverse ophalingen, maar hier in het woonzorgcentrum hebben specifiek de bewoners en de medewerkers speelgoed ingezameld. Het is voornamelijk tweedehands speelgoed, maar de bewoners hebben meegeholpen aan een grondige schrobbeurt.” zegt Koen Anciaux (voorzitter Sociaal Huis) die het speelgoed symbolisch overhandigde aan drie medewerksters van het Steunpunt Asiel en Migratie. Bij heel wat woonzorgcentrum bewoners bracht het poetsen en verpakken van de speeltuigen herinneringen uit vervlogen tijden naar boven.

Woonzorgcentrum De Lisdodde ontvnagt Pieten
Daar zijn we bijzonder blij mee”, zegt Liesbet Van Krunkelsven van het Steunpunt. “Het gaat over puzzels, poppen, buggy’s en allerlei spelen. In Mechelen hebben we zo’n honderd gezinnen die we hier veel plezier mee doen.”

Intussen hebben diverse organisaties al contact gehad met het Mechelse OCMW, met de vraag waar ze naartoe kunnen al het ingezamelde kinderplezier. Het zijn de maatschappelijk assistenten die alles voor hun rekening nemen om dit bij de juiste personen te brengen.

De Mechelse schepen en voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) is blij met de vele initiatieven die genomen worden. Vooral ‘De Warmste Week’ zet heel wat lokale besturen en verenigingen aan tot het nemen van extra inspanningen om kansarme gezinnen te helpen.

Pieten in gesprek met bewoners De Lisdodde

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Foto’s Leo De Nijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.