SAVA Café en Tapas

SAVA Café en Tapas te Mechelen

Het intussen populaire café met tapas bevindt zich pal op de Mechelse Grote Markt, één van de mooiste plekjes van Vlaanderen, in het historisch geklasseerd gebouw “De Kat”. Sava is een pure tapasbar, andere vertrouwde snacks zijn hier niet verkrijgbaar.

Tapas in hartje Mechelen

De hapjes die op de menukaart staan bij Sava zijn grotendeels pure Spaanse tapas, met enkele kleine aanpassingen. De keuze van tapas is groot, er is een keuze tussen warme en koude hapjes. Op de menukaart vindt u een keuze tussen vis, vlees maar ook een assortiment vegetarische tapas. Een groot deel van hiervan is de ganse dag te verkrijgen, andere tapas zijn enkel verkrijgbaar tijdens de openingsuren van de keuken.

Sava café en tapas Grote Markt MechelenOm de klant te helpen staat dit allemaal netjes vermeld op de tapaskaart. Gerechten met “koksmuts” kunnen besteld worden als de keuken geopend is, zonder “koksmuts” zijn de ganse dag verkrijgbaar. Om de drie maanden stelt Sava nieuwe suggesties voor aan de klant. Deze seizoens suggesties bevatten zowel tapas als wijnen.

Het uithangbord van tapasbar Sava is de eigen import van ambachtelijke cava, wat zeer uniek is. De “Cava Jaume Giró i Giró” afkomstig van een kleine wijnboer situeert zich vlakbij Barcelona, is dan ook nergens anders in België verkrijgbaar. De wijnen die geserveerd worden zijn Spaanse wijnen, maar ook Franse, Zuid-Amerikaanse en Australische wijnen. De bieren op het vat zijn allemaal afkomstig uit de Mechelse brouwerij Het Anker. Bij Sava is men zeer bewust bezig met FairTrade producten, waarvan de cava maar ook koffie’s, thee’s, fruitsappen en suiker het rijtje van Bio en Fairtrade aanvullen.

Sava beschikt over twee kleine zaaltjes. Deze op de eerste verdieping wordt gebruikt bij reservaties. Een klein feestje of vergadering organiseren bij Sava, kan door het huren van een zaaltje op de tweede verdieping, die Sava ter beschikking stelt voor zijn klanten. Tal van verenigingen, bedrijven en clubs maken hier reeds gebruik van.

Sava café met tapas Grote Markt MechelenSava is een café met een aangenaam interieur. De houten muren, tafels en banken maken het geheel uniek en geven mede de speciale verlichting, een warm vintage gevoel. De toog oogt helemaal zuiders met Spaanse en Portugese invloeden. Klanten die zich een beetje wensen af te zonderen, kunnen zich nestelen in de zeteltjes in de lounchbar.

Voor de allerkleinsten is er speelruimte en speelgoed beschikbaar. Bij mooi weer kunnen de klanten gebruik maken van het buitenterras, waar ze een prachtig zicht hebben op de Mechelse Grote Markt. Regelmatig organiseert men bij Sava activiteiten en kleine evenementen.

De toegankelijkheid van het café laat rolstoelgebruikers toe. Achteraan het gebouw bevindt er zich een aangepaste toiletruimte voor rolstoelgebruikers, maar ook een babykamer waar de kleintjes verschoond kunnen worden. Klanten met honden zijn eveneens welkom bij Sava.
Lees het volledige interview met Karel Meyer 

Adres : Sava – Grote Markt 13 te 2800 Mechelen – België
Telefoon : +32 15 647090
E-mail : info@savamechelen.be
Website : www.savamechelen.be / Facebook

Openingsuren : van maandag tot en met zondag
Café – van 09.00 tot 24.00 uur
Keuken (warme en koud ) : van 11.00 tot 14.00 uur / van 17.00 tot 24.00 uur
Sommige tapas zijn de ganse dag verkrijgbaar

Nuttige info :

  • Reserveren is enkel mogelijk op de verdieping, niet in het café
  • Rolstoelgebruikers
  • Honden toegelaten
  • Kindvriendelijk