Gouden Carolus Zomerzoektochten groepsfoto

Grote prijzenpot Gouden Carolus Zomerzoektocht

Prijsuitreiking Gouden Carolus Fiets- en Wandelzoektocht

De Gouden Carolus Zomerzoektochten kan ieder jaar tellen op duizenden enthousiaste deelnemers uit Vlaanderen. Voorbije zaterdag nodigde organisator Brouwerij Het Anker, 86 winnaars uit bij de prijsuitreiking. Deze vond naar gewoonte plaats in Stokerij De Molenberg te Blaasveld. Deze reeds 6de editie was voor de eerste keer in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen. Ik ben voor u een kijkje gaan nemen, en ontmoette heel wat toffe mensen.

Gouden Carolus Zomerzoektochten groepsfoto

Alle genodigden werden hartelijk ontvangen in het bezoekerscentrum van de ‘Familiehoeve Van Breedam’. Vooraleer het officiële gedeelte plaatsvond, gingen bij een tas koffie al heel wat verhalen over de tongen. De prijsuitreiking zelf had plaats in de bovenzaal van de Molenberg hoeve.

Het Anker ligt in de lijn van de zoektochten

Hans Rubens (sales en marketing manager Het Anker), gelooft heel sterk in de zoektocht formule. “De beleving en het open karakter van Het Anker liggen in lijn met de beleving van de zoektochten. We zijn hierin dan ook graag een enthousiaste partner.” Vervolgens sprak Paul Boëne (Diensthoofd Toerisme Mechelen) het publiek toe, en wist als geen ander het toerisme in onze prachtige stad Mechelen aan de man te brengen.
Afsluiter van de toespraken was Axel Boen (Voorzitter toerisme Rupelstreek en Schepen van Toerisme gemeente Schelle). Hij is graag te gast in Vaartland mede omdat men bij Het Anker het beste van twee werelden, whisky en bier, op een magistrale manier weet te blenden. Vijf jaar geleden ontstond onze intensieve en zeer vruchtbare samenwerking met brouwerij Het Anker. Ook hier ontstond weer een prachtige synergie tussen Het Anker en Toerisme Rupelstreek. Alzo konden we in één klap zowel de Gouden Carolus, als het Hombeeks Plateau promoten. De Gouden Carolus Fietszoektocht was geboren” vertelt voorzitter en schepen Boen.

Axel verwijst nog naar de verschillende partners, waar zonder hen deze zoektochten niet mogelijk waren geweest. Voor de liefhebbers van streekbieren zal er op zondag 22 april van volgend jaar ‘Rupelstreek Bieras’ georganiseerd worden in De Schorre te Boom.

Bedenkers en winnaars zoektochten delen prijzenpot

De bedenkers van de zoektocht vragen, Tony & Lucia (Fietszoektocht Toerisme Rupelstreek) en Jan Verbruggen (Wandelzoektocht) werden bedankt voor hun inzet. “In de voorbereiding van de zoektochten zijn zij meermaals in weer en wind op pad, op zoek naar onopvallende items waar jullie dan weer naar op zoek mochten. En zoals een goeie zoektocht betaamt, hebben ze meermaals getracht jullie op een leuke wijze om de tuin te leiden” vertelt Els Van Itterbeeck (verantwoordelijke Het Anker).

Deelnemen doe je niet zomaar, want aan de zoektochten is een mooie prijzenpot van 7500 euro verbonden. Vooraleer de prijzen werden overhandigd gaven Karin De Mulder (Clustercoördinator Toerisme Rupelstreek-Klein Brabant)(fietszoektocht), en Jan Verbruggen (wandelzoektocht), aan de hand van een powerpoint en digitale fotomontage, een woordje uitleg over de vragen en antwoorden.

Het laatste gedeelte van deze bijeenkomst was uiteraard de prijsuitreiking. Van alle aanwezige hoofdprijswinnaars mochten de 3 hoofdwinnaars van de fiets- en wandelzoektocht, en de winnaar van de geocache, hun prijs in ontvangst komen nemen. De andere winnaars waaronder ook deze van de kinderzoektocht, mochten na afloop hun trofee afhalen aan de prijzentafel.

Sterke partners steunen Gouden Carolus Zomertochten

Dankzij partners GSV (waardebonnen voor sportieve vakanties), Toerisme Scheldeland (vier waardebonnen overnachting Scheldeland), Toerisme Mechelen en Toerisme Rupelstreek (Toeristisch aanbod), Mechelse Hotels en Toeristische attracties, is de prijzenpot goed gevuld. Uiteraard heeft ook Brouwerij Het Anker zijn duit in het prijzenpotje gedaan met heel wat bier- en bierbeleving pakketten, en 2 complete hotelarrangementen.

Alle prijswinnaars zijn te bekijken via de website van Het Anker. Winnaar van de Gouden Carolus-wandelzoektocht werd José Millecam uit Dendermonde. Benny Geldhof uit Mechelen behaalde het beste resultaat bij de fietszoektocht. Van de Water Karel behaalde dan weer het beste resultaat in de Geocache.

Tevreden deelnemers prijzen onze stad Mechelen

De winnaars die ik sprak, waarvan een groot deel reeds eerder deelnam, maar ook nieuwkomers, zijn alvast super enthousiast van het initiatief.Booking.com

“Ik wist niet dat Mechelen zoveel te bieden had” weet iemand uit Gent te vertellen. Maar ook mensen uit Lanaken “Wij hebben Mechelen ervaren als een vriendelijke, maar ook zeer levendige stad waar je je snel thuis voelt”. Ook Mechelaars ontdekken hun eigen woonplaats met de zoektochten, Op een leuke manier je eigen stad leren kennen!” tot “Schitterend evenwicht tussen makkelijke en moeilijke vragen, en heel fraaie plaatsjes ontdekt.”. Het zijn maar enkele van de vele reacties die ik bij elkaar sprokkelde. Ook gezinnen met kinderen namen deel aan de zoektochten, en ook de kinderen vonden het tof om te mogen deelnemen en vragen oplossen.

Na afloop werd een groepsfoto gemaakt in de Stokerij, en kon iedereen bij een frisse Gouden Carolus en een hapje, lekker socialiseren en verhalen ophalen. De Gouden Carolus Zomerzoektochten, het is zeker aan te bevelen.

Binnenkort hier de volledige fotoreportage

Tekst en foto’s Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.