Burendag in de stad Mechelen

Mechelse Burendag 2016

De Burendag is dit jaar al aan z’n elfde editie toe. Het is de ideale gelegenheid om je buren beter te leren kennen of gewoon gezellig samen te zijn. Voor elke deelnemende straat schenkt de stad een gratis feestpakket met leuks en lekkers.

Burendag in de stad MechelenHet concept van de Burendag is even simpel als plezant: zet vanaf 18 uur je stoel aan de voordeur, lok je buren uit hun huizen en maak er een gezellige avond van. Zo krijg je als organisator de nodige affiches en postkaarten om je buren te mobiliseren, maar ook een waardebon van 25 euro voor Oxfam Wereldwinkels in het centrum of Leest. Daarmee kan je lekkere versnaperingen kopen voor de avond zelf.

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Maar wie zegt dat buren ook geen goede vrienden kunnen worden? De Mechelse Burendag is de ideale gelegenheid om de burenbanden te versterken. Vorig jaar deden 167 straten mee. Dit jaar willen we nog beter doen”, zegt een vastberaden Katleen Den Roover, schepen van Wijk- en Dorpszaken.

Deze Mechelaars beleefden vorige jaren alvast een geslaagde Burendag:

  • “De Burendag is een plaats waar mensen elkaar leren kennen. Je schept een betere band met de buren die dan vrienden kunnen worden.” (Lucien)
  • “Voor mij is de Burendag het begin van het goede weer en de start om wekelijks of dagelijks buiten te zitten met de buren. Dan spelen de kinderen op het plein, het geeft me een heel fijn gevoel.” (Diane)
  • “Wat mij nu na de Burendag opvalt, is dat we spontaan dag zeggen en dat de nieuwe buren zich hier op hun gemak voelen, dus missie geslaagd.” (Els)
  • “Altijd weer nieuwe gezichten, zo voelen nieuwkomers in de straat zich ook meteen welkom. Bovendien: hoe meer mensen op straat, hoe liever. Dat zorgt voor de noodzakelijke sociale controle. Trouwens: de straat is niet alleen om te parkeren, ook om op te leven en dat mag je laten zien.” (Dirk)

Locatie : Mechelen
Interview : Katleen Den Roover (schepen van Wijk- en Dorpszaken)
Meer infoMechelse Burendag