Kleuters Sint-Maartenschool winnen met lied bezoek van Ketnet Kaatje

Kaatje zingt en danst met kinderen Sint-Maartenschool

Hombeekse Sint-Maartenschool wint bezoek van Kaatje

Het bekende Studio 100-personage Kaatje, kwam vrijdag op bezoek bij de kleuters en peuters van de Sint-Maartenschool in Hombeek. Ze vielen in de prijzen met een leuk filmpje waarin ze dansten op het Schuddebollepats-lied.

Kleuters Sint-Maartenschool winnen met lied bezoek van Ketnet Kaatje

Een zestigtal kleuters en peuters van de de Hombeekse school wisten niet wat ze zagen: Kaatje Tralalaatje van Ketnet stapte in levende lijve hun klasje binnen. Nog belangrijker was dat Kaatje jarig was. Dat feestje zullen de kinderen, maar ook juffen Petra en Els, zich nog lang herinneren. Deze dames waren super trots dat hun klasje met zeven peuters en kleuters bij de dertig uitverkoren prijswinnaars behoorden.

We vielen in de prijzen en zijn er voluit voor gegaan

Het was de bedoeling dat we een dansje maakten van dertig seconden. We hadden aan de ouders gevraagd al onze kleuters in geel en oranje (de kleuren van Kaatjes kleren) naar school te sturen om het filmpje op te nemen. Het is ons gelukt. We vielen in de prijzen en wat voor een”, zegt juf Petra Keulemans.

Jarige kleuter Stibe geeft tekening aan Kaatje

We zijn er ook voluit voor gegaan. Eén kleuter was verkleed als Kamiel, de krokodil. Een andere kleuter leek het evenbeeld van Victor, de astronaut en een derde had zich in de volledige outfit van Kaatje gestoken. We maakten samen met de kinderen een grote raket en hebben hier rond een dansje gedaan. Toen we een telefoon kregen van Ketnet dat we één van de winnende klassen van Vlaanderen waren, kon het plezier bij de kleuters niet meer op”, lacht juf Els Verbruggen.

Kaatje populair bij de kinderen
Ook directeur Dirk Buelens van de Sint-Maartenschool wachtte met veel enthousiasme Kaatje en haar entourage aan de schoolpoort op. “We behoren in Vlaanderen niet tot de grote kleuterscholen. Een prijs winnen is daarom niet gemakkelijk. Als dat dan toch eens gebeurd, zoals vandaag, dan maken we er een feestje van. En ik zie heel duidelijk dat de kinderen hier véél meer van genieten en lachen dan wanneer straks Sinterklaas en zijn pieten onze school bezoeken. Dan zie ik nogal wat traantjes vloeien en dat is met het zeer populaire Kaatje niet het geval”, vertelt de schooldirecteur.

Kaatje stapte met alle kleuters naar de sportzaal waar poppenkast werd gespeeld, gedanst en veel gelachen. Als geschenk kreeg de winnende kleuterklas nog een boek en een CD en als afsluiter mochten alle klassen met Kaatje nog poseren voor een al te ‘gekke’ klasfoto.

Kaatje bezoekt kleuters Sint-Maartenschool te Hombeek

Met dank aan Leo De Nijn voor tekst en foto’s voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.