Keuken Bistro Fien in-Leest deelgemeente Mechelen

Bistro Fien opent in deelgemeente Leest

Nieuwe zaak Bistro Fien in Dorpsstraat

Bistro Fien, dat is de naam die Marc Van den Wijngaert (62), voormalig commercieel directeur van koekjesfabriek Bofin Biscuit uit Peulis bij Putte, heeft gegeven aan de nieuwe zaak in de Dorpsstraat in Leest. “Met twee jonge creatieve koks willen we met betaalbare gastronomie ons plaatsje in het centrum van Leest veroveren”, zegt Marc.

Marc Van den Wijngaert opent nieuwe horecazaak Bistro Fien
De Mechelse deelgemeente telt iets meer dan drieduizend inwoners. Keuze om er onder de kerktoren te gaan eten is er genoeg: een pizzeria, een tapasbar, de sterrenzaak ’t Witte Goud, Het Brughuis en nu ook Bistro Fien.

Bistro Fien was tot anderhalf jaar geleden het Hofke van Leest. Tot zolang bleef het gebouw gesloten. “We hebben ons de voorbije weken te pletter gewerkt om de keuken en het zal interieur een nieuwe look te geven. Tijd om aan de slag te gaan. Dit mooie pand heeft veel te lang leeg gestaan”, zegt Marc, zoon van de gekende oud-voorzitter van KV Mechelen, Willy Van den Wijngaert.

Goede service en dagverse producten

Voor de zestiger wordt het een nieuwe uitdaging in zijn leven. Marc werkte 32 jaar als commercieel directeur van het bekende koekjesbedrijf van zijn vader. “Een geweldige periode meegemaakt. De productie van de Plop- en Samsonkoeken waren destijds mijn idee. Toen er een nieuw raad van bestuur werd aangesteld, hield ik het voor bekeken en wou ik nog iets anders gaan doen in mijn leven. Na een korte stop in ‘De Keizerin’ in Mechelen is Bistro Fien mijn eerste écht nieuw project. We willen vooral een goede service geven met dagverse producten, geen diepvries toestanden. Onze chef-kok Nicolas Carlier (21) staat erop dat hij elk sausjes zelf maakt. Samen met Jonas Mrabet (19) weten deze gediplomeerde koks van aanpakken. Het is een duo waar de creativiteit van afdruipt. En de klanten gaan waar voor hun geld krijgen”, garandeert de enthousiaste zaakvoerder.

Keuken Bistro Fien in-Leest deelgemeente Mechelen

Op zijn lauweren wil Marc Van den Wijngaert nog lang niet gaan rusten. “Een zelfstandige moet sowieso al wat langer meedraaien. Maar wie in zijn zetel gaat zitten, valt in een zwart gat. Dat wil ik vermijden. U zegt, ja de concurrentie in Leest met een aantal horecazaken is groot. Dat klopt, maar je moet dat tikkeltje méér vinden om de klant hier te krijgen. Bovendien zijn we gevestigd langs een drukke verbindingsbaan naar Mechelen. En we hebben hier (gratis) parkeerruimte zat.”

‘Rotte patatten’ snoepen in orangerie

Van den Wijngaert zal zelf elke dag in de zaak aanwezig zijn. “Op maandag en dinsdag zijn we gesloten. Op de andere werkdagen bieden we een lunch (12-14.30u) aan en er is ook een weekendmenu (3 gangen) voor 39 euro. Specialiteiten van onze koks zijn de côte à los en de paling in ’t groen en we hebben ook een kids-menu voor 15 euro. Nico en Jonas werken ook al aan een kerst- en nieuwjaarsmenu. Dat zijn momenten waar ze zich pas echt kunnen uitleven in hun vak”, vertelt Marc verder.

In de namiddag kunnen klanten ook in de orangerie van de zaak terecht voor een dame blanche, een taartje van de chef of een koffie “de luxe” met een sneeuwbal. De sneeuwbal smelt net als sneeuw in de mond. Het is bij velen ook bekend onder de naam “rotte patatten”.

Troetelnaam Fien voor nieuwe Bistro

Bistro Fien, de naam van de zaak, heeft voor Marc een héél grote emotionele betekenis. “Tweeënhalf jaar geleden ben ik mijn enige dochter Jessica (34) verloren toen ze in haar woning van de trap viel. Ben daar lang kapot van geweest. Met haar troetelnaampje Fien zal ze hier dicht bij mij zijn en van hierboven een beetje toekijken. Ook zij had een bloeiende zelfstandige zaak. Ik wil haar niet teleurstellen”, besluit Marc met een krop in de keel.

Met dank aan Leo De Nijn voor tekst en foto’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.