Lunchbar en chocolaterie De Vos te Hombeek

Hombeeks koppel opent lunchbar en chocolaterie De Vos

Bloemenateljee wordt lunchbar ‘De Vos’ in dorpshart Hombeek

Hombeek is een chocoladezaak en lunchbar rijker. In de voormalige bloemenwinkel Jacaranda willen Mario De Vos en Kim De Boelpaep van ‘De Vos’ een kwaliteitsmerk maken.

Kim De Boelpaep en Mario De Vos Lunchbar De Vos te Hombeek bij Mechelen

De voorbije drie maanden hebben Mario (43) en Kim (38) de ziel uit hun lijf gewerkt om de voormalige bloemenzaak Jacaranda, aan de spooroverweg in de Bankstraat, een facelift te geven. “Van ’s morgens tot ’s avonds hebben we er ons op gesmeten. Alleen het sanitair is door andere handen met kennis van zaken gegaan. De rest is eigen werk met eigen concept en daar zijn we nu beiden heel trots op”, vertelt Mario.
De Vos’ noemt de zaak, wat centraal in het logo staat dat het echtpaar als kwaliteitsmerk liet ontwerpen. “Het heeft de vorm van een diamant, maar je kan er ook een gestileerde vos in herkennen. Tegelijk verwijst het ook naar mijn naam”, vertelt de uitbater.

Als veertiger moet je niet meer dagdromen, en toen ik ook mijn zegje kreeg in het concept dat we willen uitbouwen, ja dan waren we meteen beiden vertrokken”, lacht medezaakvoerder Kim.“Kijk. Ik heb zestien jaar achter een bureau gezeten bij Axalta in Mechelen. Toffe job, maar ik wou meer actie in mijn leven. Dit moet het worden”, zegt Kim met veel zelfvertrouwen.

Vers gebakken brood, koffiekoeken en vers ijsroom

Chocoladezaak De Vos focust zich immers niet alleen op chocolade en pralines, maar wil fungeren naar een trendy lunchbar. “’s Morgens bieden we vers gebakken brood en koffiekoeken aan. Zoals je kan zien hebben we ook een grote toog waar de bezoekers hun taartje kunnen kiezen om in ons salon te eten of mee naar huis te nemen. Maar we draaien ook verse ijsroom. Op de middag serveren we ook een lichte lunch met een lasagne, een croque, een slaatje of een spaghetti. Wat we in onze winkel hebben liggen is allemaal vers en zelfgemaakt product. Aan zelf het brood bakken zijn we nog niet aan toe. Dat komt wellicht nog wel. Voorlopig nemen we dat af van patisserie Savarin in Mechelen. Bram Van de Voorde (29) en Jessica Vandevorst (33) houden de naam en traditie van de warme bakker in stand. Zij volgende dezelfde lijn die wij nastreven”, gaat Kim De Boelpaep verder.

Kim De Boelpaep van Lunchbar en chocolaterie De Vos

Pralines met Jägermeister

Mario is trots op zijn chocolade mannen en pralines. “Ik hou vast aan het traditionele ambacht. Alles wat er in onze pralines zit is door mijn handen gegaan of hebben we zelf aangemaakt zoals de ganache, karamel, botercrème of marsepein. Op vraag van een Mechels bedrijf heb ik vorig jaar zelfs pralines gemaakt met Jägermeister en daar ook nog eens een persoonlijke touch aan gegeven. Het was een enorm succes. Op die weg wil ik verder gaan en ik geloof dat we dat hier kunnen klaren. We hebben ook geluisterd naar wat de Hombekenaar wil. Volgend jaar openen we ook ons zomerterras, want hebben hier een grote tuin met speelweide voor de kinderen”, besluit het zelfverzekerd koppel.

Lunchbar en chocolaterie De Vos te Hombeek

Chocolade en lunchbar De Vos aan de Bankstraat 13 te Hombeek, is op weekdagen geopend van 7.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 8.00 tot 18.00 uur. U kan hen bereiken op devos-hombeek.be en telefonisch 015 637296

Tekst en foto’s Leo De Nijn voor Mechelen op zijn Best

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.