Maanrock mmMechelen Feest

Belpop en Belgische ondernemers markt sieren 21 juli 2018

Nationale Feestdag in Mechelen wordt een topper

De Nationale Feestdag op 21 juli zal in Mechelen uniek zijn met Belpop Bonanza Sessie. Met een dag- en avondprogramma kan je snuisteren tussen kraampjes van de Belgunique Makers Markt op het Cultuurplein. s’Avonds start op de Grote Markt, Belpop Bonanza Sessie met een stevig Belgisch muziekprogramma. Een top aan artiesten prijkt op de affiche als o.a André Brasseur, Tout Va Bien en Sioen. Uniek is het zeker, want er vindt deze zomer slechts één Belpop Bonanza Sessie plaats, en die gaat door in Mechelen. Als de weergoden het toelaten zal de avond afgesloten worden met spetterend vuurwerk.

Andre Brasseur op Belpop Bonanza Sessie te Mechelen

Belgische toppers op Belpop Bonanza Sessie
Jan Delvaux en dj Bobby Ewing, beide de spil van Belpop Bonanza, vieren 21 juli in Mechelen. Het beproefde concept rond de geschiedenis van de nationale popmuziek ken je al van radio, televisie en theater, maar deze zomer zakken ze dus af naar onze stad. Geen defilé van soldaten maar van topartiesten en Belgische mode ontwerpers.

De bezielers van de Belpop brengen niemand minder dan André Brasseur op het podium. Hij laat je gegarandeerd mee swingen en genieten. Met zijn bekende Hammond-orgelmuziek behaalde hij in 1965 een hit van jewelste met ‘Early Bird’. Eerder stond hij al op Leuven Jazz, Pukkelpop en Maanrock en nu zal hij je ook tijdens Belpop Bonanza Sessie van je sokken blazen.

Een mooie mix aan topartiesten op Grote Markt

Ook Jess & James, Belgisch soul duo met Portugese roots, was enorm populair in de jaren zestig en ken je ongetwijfeld van bekende hits als ‘Move’ en ‘Something For Nothing’. Nog beter wordt het met Jan De Smet die het rijtje van topartiesten vervolledigd. Deze Vlaamse muzikant, zanger, accordeonvirtuoos, ukelelespeler en componist is beter bekend als gezicht van de band De Nieuwe Snaar.Liliane Sant Pierre op nationale feestdag te Mechelen

Alsof het niet op kan, de vierde topper in het rijtje is de Vlaamse zangeres Liliane Saint-Pierre. Deze knappe altstem met soul werd onder de hoede genomen door niemand minder dan Claude François. Zij oogstte succes in zowel België als Frankrijk. Ook zanger Mark Vosté, über-frontman van Belgian Asociality, klimt op het podium aan de Grote Markt.

Het wordt zonder twijfel een mix van oude legendes en jong talent, met ook de Mechelse Jan-Wouter Van Gestel, beter bekend als Tout Va Bien. Deze Belgische singer-songwriter was o.a. de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2013 waar hij indruk maakte met ‘If You Go Away’, een intieme, Engelstalige bewerking van Jacques Brel’s ‘Ne Me Quitte Pas’.

Nog een straffe artieste die het beste van zichzelf zal geven, is singer-songwriter Riet Muylaert ofwel JackoBond. Zij neemt je mee in haar wereld en bezingt het leven op haar eigen manier. Daarnaast is de Gentse muzikale duizendpoot Sioen geen onbekende in het Belgische muzieklandschap. Je kent hem van zijn succesvolle albums en deelname aan het tweede seizoen van het bekende muziekprogramma ‘Liefde Voor Muziek’. Deze topper brengt je gegarandeerd in hogere sferen. Ten slotte sluit Marcel Vanthilt, bekend als tv-presentator aan bij deze geweldige line-up. Vanthilt is ook voormalig vj en zanger van Arbeid Adelt! en weet als geen ander het publiek te entertainen.

Belpop Bonanza Sessie op 21 juli te Mechelen

Kortom: het wordt een pittig Belgisch muziekprogramma mét een stevig aandeel van artiesten met Mechelse roots. Delvaux en Ewing lijmen de avond aan elkaar met humor en trivia. Voor vorst, voor vrijheid en voor recht.

Belgunique Makers Markt op het Cultuurplein

Op de nationale feestdag worden niet enkel Belgische artiesten van Belpop Bonanza Sessie in de kijker gezet, maar ook Belgische ondernemers en talenten. In samenwerking met Belgunique worden meer dan 30 Belgische ontwerpers uitgenodigd in Mechelen. In heel het land creëren ontwerpers originele producten die een publiek verdienen, en Belgunique laat je dit unieke aanbod ontdekken.

Belgunique op nationale feestdag te Mechelen

Zo kan je op zaterdag op het Cultuurplein snuisteren tussen kraampjes en zo kennismaken met talent van eigen bodem. Van lokaal gebrouwen bier, tot keramiek, woonaccessoires, handgemaakte juwelen en nog veel meer. Ook Sofie Smolders, oprichter van Belgunique, kijkt uit naar de eerste editie in Mechelen: “Ik wil Belgische ontwerpers en producenten een platform geven omdat hun producten en verhalen ontdekt moeten worden. Het concept van Belgunique past dus ook perfect bij het programma dat op 21 juli in Mechelen wordt georganiseerd”.

De Belgische Nationale Feestdag zal helemaal anders zijn dan voorgaande jaren. Van 10.00 tot 19.00 uur stellen 30 kramen zich op aan het Cultuurplein (Minderbroedersgang) voor Belgunique Makers Markt. De avond wordt ingezet om 20.00 uur op de Grote Markt met Belpop Bonanza Sessie wat eindigt omstreeks 23.00 met een fantastisch vuurwerk (uiteraard onder voorbehoud)  

Tekst Verschueren Eddy voor Mechelen op zijn Best / Foto’s mmMechelen Feest / Contact

Geef een reactie