Evenementen in Mechelen

Evenementen in de stad Mechelen

De stad Mechelen leeft en dat zie je elke dag aan de activiteiten en evenementen in het centrum, maar ook in de deelgemeenten. Evenementen voor alle leeftijden worden het ganse jaar door georganiseerd, Maanrock, Vispop en Parkpop zijn festivals die zich richten op een jong publiek maar ook op gezinnen met kinderen. Culturele festivals, theater en klassieke muziek horen ook op het evenementen programma van Mechelen.

Raadpleeg de agenda en kalender met de voornaamste jaarlijks terugkerende evenementen. U kan sorteren, zoeken, opslaan in uw online agenda en zelfs abonneren, zo blijf je steeds op de hoogte.

Laad de volgende pagina niet, ververs dan uw pagina door opnieuw te laden.

Volg dagelijks nieuws uit Mechelen op het blog

feb
11
ma
Open Boek met Marleen D’Joos @ Stadsschouwburg Mechelen
feb 11 @ 11:00 – 14:00

Open Boek Grand Cru hoeven we niet meer voor te stellen. Ook dit seizoen heeft gastvrouw Greet Pluymers telkens een fijne literair-culturele babbel waarbij de gast zijn of haar hart kan uitstorten over wat hem of haar op cultureel vlak bezig houdt en drijft. Ook muziek speelt een prominente rol. De centrale gast mag zelf een muzikant voorstellen, of we verrassen je met onbekend talent.

Foto Jan Smets

Marleen is de drijvende kracht achter Sjarabang. Sjarabang is een inclusief creatief atelier waar kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking
bevorderd wordt, zowel op een actieve als een passieve manier. Inclusie is voor Sjarabang dan ook een cruciaal begrip. Ze streven naar een gezonde mix van mensen met en zonder beperking in deelnemers, vrijwilligers en lesgevers.
Als moeder van kunstenaar Samuel Van der Veken en presentator Thomas Van der Veken speelt kunst , muziek en cultuur een belangrijke rol in haar leven.

Na iedere editie krijgt je van ons steeds het befaamde lijstje met al dat geserveerde lekkers, begeleid door een zondags aperitiefje.