Eet-Kafee Mechelen interview

Eet-Kafee Mechelen op de Korenmarkt

Eet-Kafee is een brasserie / bistro waar Vernelen Jan (52), een rustig en vriendelijke man, gerant is op de Korenmarkt te Mechelen. Reeds 30 jaar werkt hij in de horeca. Als 20 jarige heeft Jan zijn eerste stappen in de horeca gezet op De Keyserlei te Antwerpen. Nadien heeft hij meerdere zaken mee gerund, en zelfs een tijdje een eigen taverne gehad aan de markt te Berlaar / Baal waar hij de keuken voor zijn rekening nam. Jan heeft dus genoeg ervaring opgedaan om te weten hoe het er in het wereldje van de horeca aan toe gaat, en zaakvoerder Gert Fonteyne heeft dan ook de juiste keuze gemaakt om Eet-Kafee Mechelen aan hem toe te vertrouwen.

Eet-Kafee Mechelen op de KorenmarktZelf komt Jan van Eet-Kafee Breendonk, waar hij verantwoordelijke was.
Voordien was het hier restaurant “Folliez Da Enzo” waar men mij dan op een gegeven moment gevraagd heeft om het hier uit te baten. Ik wou dit wel doen op de voorwaarde dat het concept zou veranderen, dat is dan ook gebeurd, en vrij goed gelukt” zegt Jan

Het concept is nu brasserie / bistro, met een doorlopende keuken vanaf 12.00 uur. Klanten kunnen hier niet enkel terecht om te lunchen, een zakendiner, een snelle hap of een gastronomisch menu, maar ook om iets te drinken. Er is een uitgebreide wijnkaart, sterke dranken, bieren en koffie’s. Klanten kunnen bij Eet-Kafee vanzelfsprekend eveneens terecht voor een pannenkoek, een wafel, of andere lekkere desserten.

Een menukaart voor lekkerbekken

De menukaart biedt voldoende keuze voor de klanten. Net als onze vestigingen in Breendonk en Kontich is ook hier in Eet-Kafee Mechelen de Terriyaki-steak (rumsteak) onze specialiteit, zodanig zelfs dat ze van einde en ver komen om deze steak te proeven. De Terriyaki-steak, op een bepaalde manier gesneden, is bereid op Japanse wijze met onder andere sojascheuten en wasabi., en wordt opgediend met rosti aardappelen en een sausje. In het seizoen wordt de kaart aangevuld met lekkere Zeeuwse mosselen op verschillende wijzen klaargemaakt.

Eet-Kafee op de Korenmarkt te MechelenIn het gezellige interieur van de brasserie is er plaats voor 50 personen, waarvan aan enkele tafels groepen kunnen gevormd worden van een zestien tal personen. Eet-Kafee beschikt niet over een zaaltje, maar op vraag van de klant kan de brasserie geheel of gedeeltelijk afgehuurd worden worden een vergadering, een feestje of andere gelegenheid.

Eet-Kafee Mechelen bevindt zich op de Korenmarkt, daar waar de stad Mechelen ontstaan is. Bij mooi weer kan je als klant op het gezellige buitenterras plaatsnemen. In de nabije toekomst is het de bedoeling om samen met brasserie Mechels Lof, maar ook andere handelszaken, meer animatie te voorzien op het terras onder de vorm van bijvoorbeeld een live-band. De Korenmarkt moet terug nieuw leven in geblazen worden, en daar wil ik graag aan meewerken zegt Jan Vernelen.

Eet-Kafee

Datum bericht : 27 juni 2016
Interview : Vernelen Jan

Bekijk ook de pagina “Handelaars in de kijker …” van Eet-Kafee
Bent u tevreden van deze pagina, klik dan aub op “Vind-ik-Leuk” en “Delen”. Bedankt