Wereldierendag en eerste Duolgaat voor Dierenbescherming

Dierenbescherming viert sfeervol Werelddierendag

Het gaat alsmaar beter met de Dierenbescherming. Eerste duolegaat ( ? ) geeft Mechelse Dierenbescherming ademruimte “We boeken in 2017 ‘slechts’ een verlies van 120.000 euro en dat in een jaar dat we 60 procent méér honden en 38% méér katten hebben opgevangen. En we kregen zopas een eerste duolegaat”, zegt directeur Sabine Slaets van de Mechelse Dierenbescherming.

Duolgaat op Werelddierendag Dierenbescherming Mechelen

Dat vrij positief nieuws werd zaterdag bekendgemaakt in het asiel aan de Slachthuislaan tijdens de viering van Werelddierendag. “Dat hebben we dit jaar een beetje groter aangepakt door een verwenmoment speciaal voor de dieren mét  een eigenaar. Zo kregen de viervoeters een heerlijke wasbeurt in een mobiele hondenkapsalon. Ook onze poezen werden niet vergeten. Die konden met hun baasje terecht voor een workshop ‘denkspelletje knutselen’, ideaal om verveling tegen te gaan. Tenslotte was er ook een workshop Body & Balance voor honden: een quality time om zowel de band tussen hond en baasje als de gezondheid van de hond te verhogen”, vertelt Slaets.

Véél meer dieren opgevangen
De nieuwe directie had tijdens haar eerste werkjaar in 2016 een werkingsbudget van 284.000 euro, maar boekte een verlies van 154.000 euro. In 2017 werd het budget opgetrokken naar 365.000 euro en, werd ‘slechts’ een verlies gemaakt van 120.000 euro, dankzij 116.000 euro méér inkomsten. “Een hele prestatie. De oorzaak van de stijgende kosten is het groot aantal dieren we nu zijn gaan opvangen. De uitbreiding van het werkingsgebied, op twee jaar tijd van 1 gemeente naar 10, is hiervan de grootste oorzaak. Maar ook de strenge adoptieprocedure en dus kwalitatieve plaatsing van onze dieren zorgt voor een uitstekende reputatie, waardoor we ook meer aanvragen krijgen om dieren af te staan”, gaat Sabine Slaets verder.

Eerste duolegaat voor Dierenbescherming Mechelen

In 2017 werd 227 honden opgevangen, wat 60 % méér is dan in 2016. 644 katten werden opgevangen, wat 38 % méér is dan twee jaar geleden. Dit jaar werden al 202 honden opgevangen (197 geplaatst) en 528 katten kwamen naar de dierenbescherming. “Ook voor 444 poezen hebben we ondertussen een nieuw baasje gevonden of zijn ze weer terug naar de eigenaar. Een asiel moet het hebben van schenkingen, legaten en erfenissen om je uit diepe rode cijfers te houden. We hebben net de voorbije week een eerste kleine duolegaat binnen gehaald. Dat geeft ons weer wat ademruimte”, besluit de directeur.

Werelddierendag in Dierenbescherming Mechelen

Met dank aan Leo De Nijn voor tekst en foto’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.