Café Belge Grote Markt Mechelen

Café Belge

Café Belge bevind op de historische Grote Markt van Mechelen. De brasserie is een verademing voor Mechelen, dat merk je in het interieur en de hartelijke ontvangst door de zaakvoerder en zijn team. Een verzameling foto’s aan de muren geven je stuk voor stuk een beeld van Mechelen waaronder de Sint-Romboutstoren, de Dijle en gekende Mechelaars.

Café Belge is door zijn diverse mogelijkheden, een brasserie die bruist van het leven. Een ontmoetingsplek waar alle leeftijden welkom zijn.  Een pluspunt is dat brasserie toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en honden. Tijdens de lente en zomermaanden kunnen de gasten ook genieten op het buitenterras van een prachtig uitzicht op de historische Grote Markt en het Stadhuis.

De klassieke brasserie in Mechelen

Café Belge brasserie restaurant MechelenHet concept van het Café Belge van vandaag is zeer eenvoudig. De ruime openingstijden van de brasserie en keuken zijn een pluspunt. Café Belge is een klassieke brasserie met een Frans-Belgische keuken waar je de gekende gerechten en andere snacks kan bestellen. In bepaalde seizoenen kan je uiteraard ook mosselen en asperges nuttigen. Er is een uitgebreide drankenkaart en superieure wijnkaart.

Een belevenisruimte in een uniek kader

Café Belge leent zich ook voor het organiseren van vergaderingen, kleine familiefeesten, bedrijfsevents en nog zoveel meer. Het team van Café Belge plaatst de klant centraal, en creeërt een belevenisruimte. De prachtige gerestaureerde brasserie op de Grote Markt beschikt over een zaaltje op de eerste verdieping met als pronkstuk een goed bewaard gebleven schoorsteenmantel, en een authentieke gewelfde kelder, die gebruikt kan worden als lounge ruimte na een vergadering, of een avondje uit waarna men kan afzakken naar de kelder.

Café Belge loungeruimte zaal Grote Markt MechelenZowel de bovenzaal als de historische kelder kunnen ongeveer 24 tot 28 mensen herbergen. Bovendien kunnen nog kleinere groepen gebruik maken van de mezzanine waar plaats is voor een 14 tal gasten. Dat het een oud historisch gebouw is merken we niet alleen aan de middeleeuwse gewelvenkelder, de voorgevel maar ook aan de prachtig gerestaureerde muur aan de achterzijde, die samen met de zeer nette keuken volledig geintegreerd is in het gebouw.

Adres : Grote Markt 9 te 2800 Mechelen
Telefoon : +32(15) 670077
Website : www.cafebelge.eu
Toegankelijkheid : Rolstoelgebruikers en honden toegelaten

Openingsuren : 7 dagen op 7 van 10.00 tot 22.00 uur
Bereikbaarheid :
Met de auto : ondergrondse parking “Grote Markt” of parking “Kathedraal”
Openbaar vervoer : Pendelbus 01 bushalte “Mechelen Schoenmarkt” of “bushalte “Veemarkt” op 10 minuten wandelafstand

Afbeeldingen : Verschueren Eddy (Mechelen op zijn Best)
Gerelateerde pagina’s : Interview Café Belge en Cosma Foodhouse – Cosma Foodhouse