Brasserie L’ Amitié

Brasserie L’ Amitié, een icoon te Mechelen

Brasserie L’ Amitié is sinds jaar en dag een succesvolle gekende brasserie in het stadscentrum van Mechelen. Het beschermde pand bevindt zich op één van de mooiste pleinen van Vlaanderen. Zowel binnen als op het buitenterras heb je een prachtig zicht op het stadhuis en de Grote Markt van Mechelen.

L' Amitié brasserie Grote Markt MechelenBrasserie L”Amitié is in de eerste plaats gekend om te lunchen of te dineren in een ontspannen maar toch volkse gestemdheid. Het unieke rustieke kader, de sfeervolle verlichting, en de supervriendelijke service, dragen bij tot de gemoedelijke sfeer. Een uitgebreide kaart aan Belgische gerechten met seizoensproducten geeft u als klant voldoende keuze.

Spareribs, scampi L’Amitié, vispannetje, …lekker !

Vlees liefhebbers zullen zeker hun hartje ophalen bij de smaakvolle steaks, de gemarineerde Spareribs (ribbekes) die samen met Scampi L’ Amitié, het Pastaslaatje, de Griekse salade en het Vispannetje behoren tot de specialiteit van L’ Amitié. Wie geen vlees lust zal zeker ook zijn smaakpapillen kunnen verwennen met de visgerechten. Voor een snelle hap ben je ook bij L” Amitié op het juiste adres, vooral de keuze in het aantal croques is zeer uitgebreid.. Alle gerechten worden uit het hart bereid door Ann en haar keukenteam. De keuken is vanaf 11.30 uur doorlopend geopend.

De drankenkaart is al even uitgebreid als de menukaart. Cappuccino, Latte-Machiato, thee, koffie, frisdranken, Mechelse bieren als de Gouden Carolus en de Maneblusser van brouwerij Het Anker zijn uiteraard aan de toog verkrijgbaar. Voor de echte bier minnaar is Tripel Karmeliet van ‘t vat en de Leffe bieren ongetwijfeld welgekomen.

Uitgebreid ontbijtbuffet op zondag

Iedere laatste zondag van de maand organiseren de uitbaters een uitgebreid ontbijtbuffet. Uiteraard is iedereen hier van harte welkom om te komen proeven van deze lekkere ontbijt gerechten zoals croissants, broodjes, yoghurt, fruit, … Wil je deelnemen dan kan ik aanbevelen om tijdig te reserveren, de plaatsen zijn beperkt. Het ontbijtbuffet start om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur, en wordt regelmatig bijgevuld..

Heb je een feestje of ander evenement in het vooruitzicht dan is er een kleine zaal tot 35 personen ter beschikking. De brasserie op het gelijkvloers kan eventueel voor privé feesten gehuurd worden.

Wie zijn de mensen achter brasserie L’ Amitié, lees hier het hele verhaal


Adresgegevens :
Brasserie L’ Amitié
Grote Markt 16
2800 Mechelen
Telefoon mobiel : +32 498 167471

Nuttige informatie :
– Rolstoeltoegankelijk ( behalve zaaltje )
– Betalen met betaal- en kredietkaarten niet mogelijk
– Honden toegelaten
– Keuken geopend vanaf 11.30 uur tot …

Openingsuren :
Gesloten op dinsdag en woensdag
Lente en zomerperiode :
Zondag van 12.00 tot 00.00 uur (ontbijtbuffet van 09.00 tot 12.00 uur)
Maandag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 00.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 00.00 uur
Winterperiode :
Zondag van 12.00 tot 19.00 uur (ontbijtbuffet van 09.00 tot 12.00 uur)
Maandag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur